torstai 30. toukokuuta 2013

Deadline: Tiistai 4.6.2013 klo16.30

Viitisen päivää olis aikaa seuraavaan välietappiin. Tiistaina iltapäivällä tulee kiinteistövälittäjä taas arvioimaan tämän meidän luomuksen.

Hulluna ollaan laitettu asuntoa kuntoon nämä pari viimistä viikkoa. Eteisen ulkoseinät on maalattu ja nyt alkaa olla melkein kaikki kulma- ja ikkunanpielilaudatki paikoillaan. Julkisivun ränneistä puuttuu vielä puolet. Ikkunoita on maalattu ja klapihäkkejä ja klapeja tehty.

Pitkää päivää ollaan painettu, joka ilta nukkumaanmeno on venähtäny sinne klo. 2. Niin kauan ollaan tehty ku valoa on riittäny ja vähä sen jälkeenki vielä, sokkohommina!

 

 Katolle saatiin tikkaat asennettua ja tämän puolen rännit paikkaansa.

 

 Lautoja maalailin monta päivää. Ensimmäisen kerroksen maassa ja toisen, ku oli seinässä.
Ylläri kävi taas kertaalleen näittenki kanssa, ku olin maalannu ja jätin yöks tohon lavojen päälle. Vesisade pudotti koivuista siitepölyt ja laudat oli aamulla aikalailla saman keltaset, ku toi meijän taloki. Siitepöly oli tarttunu niin kovasti, ettei lähteny pesemällä ja laudat meni uudelleen maalaukseen.
Nyt oonki sit kääntäny aina illalla ne väärinpäin, jos on pihalle jääny.

 


Alkaa tulla jo pikku paniikki näitten hommien kanssa, ku lista on edelleen pitkä. Siinä on mm.:
-viimeisten koristelautojen laitto
-rännien kiinnitys
-muutaman ikkunanpokan maalaus
-yläkertaan pari suikaletta tapettia ja muutamat listat
-lastenhuoneitten ikkunalautojen teko ja vahaus
-portaikon laattakynnyksen saumaus
-Muutama lista alakertaan
-khh ikkunanpielen kittaus ja maalaus
-pihan siivous
ja kaiken kattava suursiivous tähän meijän sotkuseen kämppään.


Pitkät päivät jatkuu vielä sen 5 päivää, sit saa EHKÄ hengähtää..
ja sit eiku jännäämään mikä mahtaa olla kiinteistövälittäjän tuomio!

maanantai 20. toukokuuta 2013

nykypäivään!




 



Vuosi 2013 ja uudet kuviot. Remontti jatkuu...


 


 Talon väri valittiin. Oli alusta asti selvä että talosta tulee kellertävä. Ensin mielessä oli multamaalin keltanen tai Perniön museon kaltanen sävy, mut mieli ku muuttuu niin jotain vähä pirteempää oli sit kumminki mielessä ku valinnan hetki läheni. Haettiin Passelista värikartta ja koska meijän talo on kalkkilaastilla rapattu aikanaan ja tarvitsee kalkkimaalin päälle, sävyvaihtoehdot rajottu kahen käden sormilla laskettavaks. Kartastossa oli iso kasa värejä, mutta kiitos jälleen kerran tämän ihanan EU:n oli jouduttu poistamaan pastoja ja näin ollen sävyvalikoima oli huomattavasti romahtanu.

Siitä saakka ku taloja rupesin kyttäämään sävyt mielessä, silmään pisti aina salon poliisilaitoksen liikenneympyrästä ajaessa, joen rannassa poliisilaitoksen takana oleva rakennus. Ihastuin väriin ja yks kaunis päivä oltiin Vesan kanssa talon vieressä värikartta kädessä zoomaamassa, että tulis oikee sävy valittua.


 

 Entisen liiterin paikalla enää tyhjä kenttä. Naapurin kasvihuoneelta saatiin käytetyt viljelyaltaat maanparannusaineeksi.

 

 Perniön keskustan rakennustyömaalta ajettiin peltomaata syksyllä ja alkutalvella meidän luiskaan ja takapihalle. Sitä tuli niin paljo, että rupesin jo epäilemään sen tarvetta, mutta ihmeesti ne tänne tontille on hukkunu.

 


2011 kesällä yritin kasvattaa kasvimaalla porkkanoita, palsternakkaa, perunoita, punajuurta, hernettä ym. Ainoastaan herne ja porkkanat selvis. Kaikki muu meni pilalle. Perunat, punajuuret ym. oli kauttaaltaan madon syömiä. Asialla oli juurimadot http://www.tarkkelysperuna.fi/site?node_id=425 Seuraavana kesänä ei mitään kasvatettukkaan.

 Ainoa vaihtoehto oli tehä maan vaihto koko kasvimaalle, että madot saatais pois.



Äitienpäivälahjaksi 2013 sain kasvimaan kunnostuksen! =)



 

Vanha maa kuorittiin pois ja vietiin naapurille täytemaaksi. Uus maa tilalle ja viljelysäkit hajotettiin päälle. Suunnitelmissa on eri tasoihin pengerretty piha ja kasvimaan reunaan pengerkiviksi laitettiin isot kivet joita oltiin säästetty puretun vanhan liiterin alta. Rinteestä poistettiin kuolleet luumupuut ja pajukko.


 

Saunan muuri ja kivijalka purettiin n.kk sitte ja nyt tilalla on uuden saunarakennuksen perustuksia odottava kuoppa. Odottelee uusia remonttirahoja.

 

 


 SISÄLLÄ....


on tapahtunu kans jonki verran. Keittiön välitilalaatat sain pistettyä paikkaan. Kuvion suunnittelin paperille ja lattioille laatoista useemman kerran ennenku päätin minkälaisen teen. Laatat tuotiin virosta ja samalla ostettiin puuhellan alaosaan tota samaa tummempaa ruskeeta 10x10 antiikkilaattaa, jolla päällystän sen alaosan sitten ku on uudelleen muurattu.

Portaikon kynnys laatotettiin Rautiasta ostetulla ruskeella 10x10, saumoja oottelee edelleen ja portaikko sai kaiteet ala- ja yläkertaan jotka vahattiin samalla Osmo color puuvahalla ku portaatki. Sävynä "konjakki".


 



Sähkökaapin seinä paneloitiin ja vahattiin kuten portaikko.
Vessassa on seinä laatotettu ja tehty valolippa spoteille ym. mukavaa, mutta nyt just ei ole sieltä kuvaa laittaa.


Suurinpiirtein tälläistä tällähetkellä!

ps. just tuli uus projekti pihaan, mut siitä ehkä sit seuraavaan tekstiin..

ulkorakennus ja sauna



Kesä 2012 meni rauhallisin merkein rakentamisen suhteen. Taloa fiksailtiin sisältä pikkuhiljaa valmiimmaksi ja ulkona ei juurikaan tapahtunu mitään ihmeempää ulkopaneeleita lukuunottamatta.


Ulkorakennus oli talven aikana romahtanu melkein kokonaan. Enää päätyseinä oli pystyssä. Valikoin parhaimman näköset harmaantuneet laudat ja pistin sivuun pöytäprojektia varten. Montaa ei kasasta kumminkaan löytyny. Suurin osa oli vielä haaleessa punamaalissa.


Saunan purkaminen alotettiin seinälaudoista.


Kaikki oli mennyttä. Seinäpuut olis pystyny puristamaan käsin poikki, oli niin lahot.


Muuri ja takka ajateltiin säästää ja tehdä sen ympärille uusi saunarakennus, mutta uuden saunan suunnitelma ja muurin huono kunto sai meijät luopumaan siitä ajatuksesta.


Katto oli vuotanu ja mädännyttäny koko saunan. Kaikki paikat oli paksun homekerroksen peitossa. 


R.I.P. Sauna ja ulkorakennus. 
Kaivinkone tuli ja ne purettiin maan tasalle marraskuussa 2012.

perjantai 17. toukokuuta 2013

yläkerran räjäytys ja uudelleen kasaus

Yläkerran rakentaminen alkoi tammikuussa 2012. Ensimmäisenä otettiin ikkunat ja karmit pos ja purettiin kaikki niin, että yläkertaan jäi vaan pakolliset katon pystyssä pitävät uudet kattoremontin aikana tehdyt tuet paikoilleen. Vanhasta ikkunasta säästettiin vaan puusta veistetty holvikaari.

Yläkerran ikkunat oli varmaan alkuperäsesti ollu korkeemmat, koska ikkuna-aukko tiiliseinassä oli n. puoli metriä korkeempi. Toisella puolella taloa alaosa oli muurattu tiilillä jälkeenpäin umpeen ja toisella puolen viritelty joku ihme lautaseinämä ja ulkopuolelle pistetty pelti peittämään se.



Lattian alla oli yläkerrassaki käytetty hiekkaa ja sen lisäksi sahanpuruja ja sammalta. Joukkoon oli mukavasti levitelty luultavasti hiiriä pysäyttämään: lasinsiruja ja partateriä.

Lattian aluset tyhjennettiin ja imuroitiin. Loppui siihen ne hiekkamyrskyt alakerrassaki!!
Kuvassa ison ja pienen mh väliseinä(kantava).



Tiiliseinää vasten oli laitettu eristeeksi villa joka oli aikalailla kostunutta. Uusia puita noustettiin ympäri yläkertaa ja seinät ja huoneet alkoi hahmottua.


Pojat autto kattopaneleiden päällisten imuroimisessa ja putsauksessa.




Kun lattiat oli saatu puhtaaksi laitettiin väliin kerros villaa äänieristeeksi ja laudotus ja levyt päälle.
Kaikki roska ja paska heitettiin ikkunaan viritetyn putken kautta ulos kasaan.



Tiiliseinä eristettiin tervapaperilla ja villalla ja väliseinät villalla. Katto finnfoamilla.




Ison ja pienen huoneen väliseinät tuli keskelle ikkunaa, että kaikkiin huoneeseen saatiin luonnonvaloa enempää ikkunoita tekemättä.


Aula oli sekamelska. Sinne asennettiin 4 uutta ikkunaa,
jotka kaikki oli käytettynä ostettu. Aulan korkeudeksi jäi
eristysten ym. jälkeen




Väliseinien pystytystä.



Kaikkien aiempien vaikeuksien takia päätettiin jo heti, että Vesa yrittää itse tehdä yläkerran ikkunat. Välin piti jäädä niin suureksi, että väliseinä mahtuu siihen niin oltais jouduttu kumminki tilaamaan ne mittatilaustyönä ja kokemusten mukaan saattoi olla hyvinki mahollista, ettei niitä ois kuulunu vielä seuraavanakaan talvena ja niillä oli kiire. Muuten rakentaminen pysähtyis siihen.

Vesa onnistui hyvin ja karmit ja pokat tuli valmiiksi. Käytiin leikkauttamassa niihin lasit ja kittasin ne paikoilleen. Ikkunat istui aukkoihin ku nenä päähän. Niistä tehtiin korkeemmat ku edelliset ja vieläpä saman kokoset toisiinsa nähden, mitä edelliset eivät ollu. Tänä kesänä jos sais maalin vielä pintaan niin ois täysin valmiit.



Kun seinät oli eristetty, vedettiin sähköt ja niihin iskettiin cyprokit paikoilleen.Tällöin elettiin tammikuun loppua.











Isojen poikien huoneet eli kaksi taaimmaista, saivat värit pintaan. Pojat saivat itse valita värit omiin huoneisiin ja loppujenlopuks he päättivätki tehä huoneista kaksväriset niin, että itse valitsema väri oli pääväri huoneessa ja toisen värillä maalattiin pieni seinä. Oskun pääväri sininen, oli sävy "sinisiipi" ja Eemelin vihreä sävy "".





Laminaatit ja tapetit yläkertaan haettiin viron puolelta www.bauhof.ee samalla, kun vietettiin pieni parin päivän lomareissu kahden nuorimmaisen kanssa. Tapeteissa viron puolella on ihan erillainen valikoima. Lastentapetteja varsinki on kaikennäkösiä ja hinta tietty kans ihan jotain muuta ku täällä. Kattopaneelit ostettiin täältä lähikaupasta www.k-rauta.fi/kaupat/passeli



Safiran huoneesta tuli oletetustikki pinkki, ku hänen lempivärinsä. Seinämaali oli sävyä "tutu". Tosi kiva, todella vaalean punanen, ei mikään yäk mun mielestä.

Aaronin huoneen seiniin tuli vaaleensininen väri ja tapetista päätin tehä jotain ihan hullua kokeilunhalun vuoksi.
Tein eri kokosia ympyröitä. Isoimmat on tehty kahdesta tapettivuodasta. Noin isoa harppia mulla ei ollu saatavilla, oikeestaan ei minkäänkokosta. Mittanauhan ja kynän avulla piirsin ikäänku harppina käyttäen ensin lyijykynällä pallot tapettiin. Muutaman yön leikkasin eri kokosia ympyröitä kunnes niitä oli riittävästi ja sinitarralla kiinnitin ja sommittelin seinälle tommosen aallon. Ku näytti mielestäni hyvältä niin liisteröin seinään.
Mun silmään kivan näkönen ja erillainen tuli. 







Aula sai kans tapetit ja laminaatit. Ledispottien kehyksetki tuli virosta napattua mukaan

Ovet löyty Raision www.bauhaus.fi/
poistomyynnistä.

Elettiin toukokuun alkua ja aika valmiilta rupes jo yläkerta näyttämään vaikka listat ym. vielä puuttuiki.