perjantai 3. toukokuuta 2013

muutto, budjettilaskelmia ja kiinteistövälittäjän vierailu


Päästiin muuttamaan tasan 2v sitte oisko ollu viikko ennen juhannusta tähän omaan taloon ja nää kuvat edellisissä teksteissä kertoo miltä se suurinpiirtein sillon näytti. Aika keskeneräseen kämppään siis muutettiin.

Poikien muutto meille asumaan tuli niin yhtäkkiä ku kesäloma koulusta alkoi, että piti asunto saada kiireesti kuntoon ja päästä muuttamaan. Joulusta asti jo oltiin asuttu äitini luona yhdessä huoneessa ja suuri osa mukaan otetuista tavaroistaki oli ahdettu samaan tilaan. Seinät meinas kaatua päälle, eikä se koskaan kiva muutenkaan oo pitkiä aikoja toisten nurkissa asustella. Kiitos kumminki tuhannesti äidilleni, että saatiin siellä oleilla. Välimatka meidän omalle talolle ku on kumminki vaan n.7km niin oli helppoa tehä remonttia, eikä tarvinu pitkää matkaa ajaa päivittäin.

Muuttovaiheessa oltiin nostettu lainaa pankista 33.000 siihen sisällytettynä talon ostohinta, joka oli sen 23.000. Alakerran remontti saatiin hyvälle mallille sillä summalla, ku kaikki tehtiin itse kavereitten avustuksella ja kierrätettiin ostamalla mahollisimman paljo käytettynä ja kyttäämällä mistä halvimmalla saa, kaikki tarjoukset ja poistomyynnit.

Oltiin ehditty asua talossa muutaman viikon ajan ku soitettiin kiinteistövälittäjä arvioimaan se uudelleen pankkia varten. Lisää lainaa oli siis toiveissa saada yläkerrän kunnostusta ja katon laittoa varten ja tietty viimeistelyyn alakerrassa. Talo myytiin meille purkukuntosena, eli talo ei itsessään taannut lainaa euroakaan toisinku normaaleissa lainoissa. Siitä johtuen joudutaan arvioimaan talo aina ku halutaan lisää lainaa ja talon sen hetkinen arvo määrää mahollisen saatavan lainasumman.

Kiinteistövälittäjä kävi kattomassa talon. Kuvista poiketen yläkerran portaita ja tapettia ei vielä sillon ollu, eikä eteisen lattiassa laattoja. Keittiöstä puuttui kodinkoneet kuten kuvissa ja khh mädäntyny ikkuna-aukko oli tukittu foamilla ja muovilla umpeen, koska ikkunaa odoteltiin vielä puusepältä. Kph: ssa ei ollu ammetta. Wc:ssä oli pönttö, ja lavuaari pöytätasossa kiinni.

Hän kiersi tontin läpi ja Kävi kattomassa jätevesijärjestelmän. Arvioi alakerran ja kyseli ikkunoiden alkuperäsyydestä ym. mm. mitä lattioille oli tehty. Ulkorakennuksilla totes olevan lähinnä hintaa alentavia vaikutuksia, ku niin huonossa kunnossa ja liiterillä sortumisvaara.
Pari päivää käynnistä soitti ja ilmotti talon arvon nykysellään olevan 70.000. Oltiin tyytyväisiä tulokseen ku hinta kumminki pompsahti roimasti vaikka budjetti oli ollu niukkaaki niukempi.

Pankki myönsi lainan eli vanha laina maksettiin uudella pois ja sen jälkeen kokonaissumma oli 65.000e.
32t jäi siis remonttirahaa. Perheen koon takia, jouduttiin remonttirahoista ostamaan meille uus tila-auto LandCruiseri ku pikku Aaron syntyi sitte syksyllä ja normaali henkilö-auto kävi liian ahtaaksi. Tällä summalla saatiin tehtyä katto meidän taloon ja yläkerran laajennus ja täydellinen uudistusremontti.

Siitä siis kuvia seuraavaksi....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti