keskiviikko 1. toukokuuta 2013

makuuhuone

Makkari alkuperäsessä kunnossa. Hieno tapetti ja punanen pahalta haiseva kokolattiamatto jäi pääosin mieleen tästä huoneesta ennen remonttia.





Tapetit ja lattiamatto revittiin. Tapetin mukana lähti osittain laastiki seinistä. Tässä huoneessa tapetin alla oli karkea laasti toisin ku keittiössä ja olohuoneessa, joissa oli hienotasotteella laitetut seinät, joten päätettiin tehä uudesta pinnastaki karkeempi. Toisaalta seinien epätasaisuuski oli osasyynä siihen miks päädyttiin vetämään seinät kauttaaltaan kipsilaastilla eikä hienotasotteella.



Lattianalustat tyhjennettiin jälleen hiekasta, ruuvattiin tukipuut laaserin kanssa suoriksi ja eristettiin foamilla. Päälle ek-levyt.

Tv-kotelo kitattiin ja maalattiin ja seinat pohjamaalattiin.



Pintaväriksi makkariin tuli sama ku vessaan eli sävy "köysi". Laatan valoin myös makkarin puolelle hormin viereen.

 


Ikkunanpielet jokaisessa huoneessa kunnostin niin, että ku ikkunat oli kunnostettu ja maalattu hioin pielten pinnat karheiksi, että sain tasotteen tarttumaan. Tasotin hienotasotteella, hioin ja maalasin valkosella vesiohenteisella kalustemaalilla. Haaveena ois vielä laittaa mosaiikista ikkunan taso-osa, jollon kestäis paremmin kulutusta ja näyttäis vielä uniikimmalta.. mut se on taas sitte joskus ku tulee tylsää.

 

Tallinnasta haettiin kaikki alakerran laminaatit, jalkalistat ja kylpyhuoneen laatat. Hinnat on ihan toista luokkaa ku täällä suomessa ja laatuki ku vähä jaksaa valita niin varmasti vähintäänki yhtä hyvä.

 

 

Tv-kotelo ja hormi sai värisävykseen "shaali"n, jota käytettiin myös eteisen- ja khh seinissä. Lattiaan saatiin laminaatti paikoilleen. Tv-kotelon päällinen vielä laatotettiin niin on helpompi pitää puhtaana tai voi vaikka poltella kynttilöitä turvallisemmin.

 


Ja viimisenä ovesta khh.seen ja kylpyhuoneeseen kattomaan mitä siellä on tapahtunu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti