torstai 2. toukokuuta 2013

Ulkohommia



 
Polttopuita tehtiin heti keväällä.

 
Ostettiin täysbetoninen jätevesijärjestelmä Caiviolta, valittiin se monien joukosta meijän mielestä järkevän toimintaperiaatteen ja materiaalin takia ja suht edullinen hintaki osasyynä. Pirun kalliitahan nää jokatapauksessa on, otti sitte minkälaisen vaan.
Pulitettiin tästä n. vähä vajaa 6.000e.

Meidän epäonneks yritys meni konkurssiin just, ku oltiin saatu pytty pihalle. Kaikki ei ihan toiminu järjestelmässä, jotain sähköhäikkää on. Otettiin yhteyttä myyjälle, mutta ei vastannu enää ja kuluttajansuojaan, mut turhia yrityksiä oli. Sanoivat, ettei sieltä mitään takas saa.

Näissä kaupoissa meitä kusetettiin ihan kympillä.
Ja suunnitelmaki mikä kuului kauppaan oli puutteellinen ja edelleen homma jäissä siitä syystä.

Koko tää jätevesi asia on perseestä! Kaivot täytyy olla ja tarkat suunnitelmat. Nippu papereita ollaan viety jo virastoon, mutta aina vaan joku puuttuu. Kolmeen kertaan ollaan viety lappuja lisää ja edelleen puuttuu. Ei niitä sit kerralla voi kaikkia sanoa. Ihan turhaa juoksemista!




 
 

Viemäriputki kaivettiin likakaivolle ja kaivot maahan. Sisälle se meni kellarin oven alta ja sieltä ylös khh lattian väliin. Uusi vesijohto kaivettiin samalla kaivolle.

 

 

Jyrkinpään mutkaan tehtiin tarkastuskaivo joka jäi maanpinnan tasolle.

 

Meillä on vesipumpulle tehty erillinen kaivo joskus muinoin ja sen ympärille rakennettu suoja, jonka kattotiilistä vaan osa oli paikallaan enää ja takaseinä oli läpi lahonnu. Siihen tehtiin uus katto ja seinä.


 


 

Kaivo pestiin ennen käyttöä. Se hinkattiin soodan kanssa läpi ja täytettiin ja tyhjennettiin muutamat kerrat peräjälkeen. Kaivosta tuli puhdas. Vesan sisko Heli ja poikansa Ville avustivat kaivon putsaus urakassa! Kiitokset heille!

Kaivon vettä ei oltu käytetty moneen vuoteen talon ollessa tyhjillä ja entiset asukkaatki oli jostain syystä hakenu veden kylältä. Ollaan puhdistuksesta asti käytetty oman kaivon vettä ainoastaan. Ensimmäisenä kesänä vesi loppu kaivosta muutaman kerran ja pelättiin jo, että joudutaan lisäksi ottamaan kunnan liittymä, mutta uskon, että vesisuonet oli vaan tukossa. Nyt on vesi riittäny hyvin ja vaikka meillä kylvetään tiheesti isossa ammeessaki ja pestään pyykkiä ja astioita päivittäin niin ei oo enää loppunu.

Kesäsinki on riittäny hyvin vaikka hevosetki on ollu kuluttajina!


1 kommentti:

  1. Hyvin edistyy, siellä on kyllä kunnolla työn touhua. Meillä on mietinnässä Uponor Wehoputs. Ette tekään paljoa maksaneet tuosta teidän jätevesijärjestelmästä. Kiitos jakamisesta, on todella kiva kun pääsee seuraamaan muidenkin urakoita.

    VastaaPoista