torstai 2. toukokuuta 2013

khh ja kph





 Toinen keittiö eli nykynen khh ja kph alkuperäsessä kunnossa.



Ensimmäisenä purettiin kaapisto, joka oli rakennettu suoraan ikkunan eteen. Ikkuna oli laudotettu kiinni, täytetty sahanpuruilla ja pokat ja karmit ikkunoineen jätetty sen sisälle. Ku ulkoa kattoi ikkunasta, näkyi harmaaksi mädäntyny puru lasin takana.

Lattiassa oli luukku kellariin, joka tukittiin. Kuten jokasessa toisessaki huoneessa lattiasta kärrättiin hiekkaa pois, että saatiin puut näkyviin ja ilmarako alle.




 Lattia suoristettiin ja vaihdettiin huonokuntosimmat puut uusiin.
Vesa teki viemäröinnit kph, keittiö, vessa ja pyykkikone.
 


 Lattia eristettiin foamilla ja lyötiin laudat päälle.

Sitten eka kerros ek.levyjä ja lattialämmityskaapeli.
Cyprok paloista koottiin palapeli kaapeleiden väliin, ettei laastia kuluis niin paljo ja täytettiin kolot kipsilaastilla.

Siihen päälle liimattiin taas kerros ek-levyjä.









Kun lattia oli kuivunu ja valmis alkoi kph väliseinien pystytys. Ruodepuut pystyyn ja levyt seiniin, villa eristeeksi. Vesijohtoputket löys paikkansa.

Kuten myös sähköt ja lattialämmitystermostaatit.

 
Nauhotettiin ja kitattiin ulkopuolelta eli khh seinää tässä! Kylpyhuoneessa alkoi vesieristys hommat. Ensin pohjuste, sitten nauhat. 


Lopuksi eristemassa kolmeen kertaan varmuuden vuoksi. Viivat piirrettiin seiniin ja metallituet laitettiin paikoilleen. Laatotusurakka oli mun ensimmäinen, mutta hyvin meni. Muutaman pikkujutun kanssa olin harjotellu hommaa apulaisena, mutta nää kph seinät tein ihan itse ensimmäisenä projektina. Hieman epäilin kyllä kykyjäni tässä asiassa, mutta päätin silti yrittää ja hyvähän siitä tuli.


Ku laatat oli paikoillaan lattia vesieristettiin samalla lailla ku seinätki. Kale kävi laatottamassa lattian ku siihen en uskonu vielä pystyväni kaatojen takia, enkä halunnu ottaa sitä riskiä et ois menny ihan pieleen. Lattian laatotuksen jälkeen sain lyötyä alimmat seinälaatat paikkaansa ja Kale ja Vesa hoiti laattojen saumaukset.

Suihkuja mietittiin pitkään. Haluttiin vesisadesuihkut, mutta hinta ei ollu mitenkään sopiva meijän budjettiin, saati sitte, ku niitä piti olla vielä kaksin kappalein. Surffasin netissä ja löysin www.savenmaa.fi/ ‎sivuilta juuriki sopivan hintaset ja näköset suihkupaketit meille. 69e tais olla noi savenmaan ja samannäköset mistä haaveiltiin perus rautakaupoissa oli 200-500e luokkaa. Semmoset tilattiin ja Moran sekottajat ostettiin keittiöjätin poistomyynnistä 50% alennuksella.

 


Katto paneloitiin kuumakäsitellyllä haapapaneelilla, jonka arvokkuus selvis vähä myöhemmin ku ne oli jo lyöty suihkun kattoon paikalleen. Ostettiin kasa rakennustavaraa 150eurolla, jossa oli laidasta laitaan kaikennäköstä: maaleja, lakkaa, laattoja, vanhoja laastisäkejä, jotain kuivettuneita suteja ja laatotustarvikkeita. Juuriki tätä paneelia ja jotain listoja. Arvokkainta kumminki kasassa oli Osmo Colorin purkit joita oli 2x3l purkkia ja 3x1l avaamatonta purkkia eri sävyissä. Nää kattopaneelit ja listat vahasin valkosella osmolla.

Kattoon asennettiin 18 lediä. 10 ammeen päälle ja kummanki raidan kohalle 2kpl loput tasaisin välein seinille.
Amme saatiin mun äidin tuttavalta, joka oli heittämässä sitä pois.

 

Khh seinät tasotettiin karkeasti kipsilaastilla kauttaaltaan ja maalattiin sävyllä "shaali". Lattia laatotettiin hiekan vaaleella laatalla ja saumattiin. Khh lattiaan ei tehty kaivoa, mutta se vesieristettiin varmuuden vuoksi ja tehtiin loivat kaadot seinistä poispäin.

Khh perälle tuli vesivaraaja, kaappirivistön jatkoksi ja jakotukkihässäkkä siihen viereen. Ikkunat maalattiin ja ikkunanpielet laitettiin kuntoon.

 

 
Mädäntyny ikkuna tilattiin puusepältä(samalla kertaa ku yläkerran rappusetki). Puuseppä kävi kattomassa ikkunan ja otti mitat hinta-arvio oli 350e ilman laseja puuvalmiina. Koskaan ei ikkunaa ja portaita näkyny, eikä kaiken muun hässäkän lisäks jaksettu enää ruveta kenenkään perään soittelemaan niin vesa harjotteli ite ensin ikkunanpokia tekemään ja sen jälkeen valmistui yläkerran uudet ikkunan ja viimisenä teki tän haastavimman eli khh uuden ikkunan karmeineen ja pokineen. Lasit ostettiin leikattuna ja kittasin paikoilleen. Sain maalattuaki sen tässä kevään aikana.

Kaapistot kasattiin ja kph oven taakse tehtiin aukeava peili. Takana menee ilmastointiputket yläkerran kautta ulos. Ku uusintaremontti alkaaa khh kaapinovet luultavasti maalataan tai ostetaan uudet. Kaapit ostettiin käytettynä huuto.net istä tai rakentaja.fi stä. En tarkalleen muista enää.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti