sunnuntai 5. toukokuuta 2013

yläkerran laajennus ja katon vaihto

Elettiin elokuuta 2011....

 

Yläkerran laajennus alotettiin purkamalla julkisivun katto. Talon oikeen puolen kattotuolit oli kärsiny ja osittain pehmenny niin ne jouduttiin vaihtamaan.

Vanhan kuistin katon päälle rakennettiin uusi kehikko. Kun se oli valmis vanha purettiin sisältä pois. Uuden rakennelman seiniin hakattiin tuulensuojalevyt. Kattoon aluskate, päälle rimotus ja pellit.

Katoksi valittiin Classic joka oli samannäkönen ku alkuperänen. Väriksi kumminki entisen punasen sijaan valittiin musta. Entisessä katossa ei myöskään ollu räystäitä ollenkaan, vaan katto loppui juuriki muurin reunaan. Se ois ollu hieno pitää alkuperäsenä, vähä erikoisena, mutta muurin ja rappauksen kestävyys ois kärsiny seinien kastumisesta, niinpä tehtiin uuteen kattoon raystäät.





Muurari kävi muuraamassa vanhan pehmenneen piipun tilalle uuden toimivan.

Yläkertaan tehtiin ovi jo valmiiksi, tulevalle julkisivu parvekkeelle. Joka tulee sit joskus ku kaikki muu on valmista.

Etupuolen katon valmistuttua siirryttiin talon taakse.
Telineet tehtiin sinnekki käytetystä puusta.

Talon katto oli ensimmäisen vuoden ajan pressutettuna, ettei sisälle tullu vesi. pressu pudotettiin, purettiin katto ja tehtiin uus tilalle.

Saatiin onneks hyvä määrä innokkaita talkoolaisia avustamaan katon teossa.


 
Ja vaikka hurjalta välillä näyttiki se katolla keikkuminen pahemmilta tapaturmilta vältyttiin. Yksi käsi meni sirkkelin voimasta vähä rikki ja lääkärin mukaan tuli varmasti ainaki yhtä monta tikkiä ku sirkkelissä hampaita. Kuskin vauhti tais muutamalla km ylittää nopeusrajotusrajan matkalla sairaalaan, mutta tuurilla ei leikannu pahasti vaan meni just sormien välistä.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti