maanantai 20. toukokuuta 2013

nykypäivään!




 



Vuosi 2013 ja uudet kuviot. Remontti jatkuu...


 


 Talon väri valittiin. Oli alusta asti selvä että talosta tulee kellertävä. Ensin mielessä oli multamaalin keltanen tai Perniön museon kaltanen sävy, mut mieli ku muuttuu niin jotain vähä pirteempää oli sit kumminki mielessä ku valinnan hetki läheni. Haettiin Passelista värikartta ja koska meijän talo on kalkkilaastilla rapattu aikanaan ja tarvitsee kalkkimaalin päälle, sävyvaihtoehdot rajottu kahen käden sormilla laskettavaks. Kartastossa oli iso kasa värejä, mutta kiitos jälleen kerran tämän ihanan EU:n oli jouduttu poistamaan pastoja ja näin ollen sävyvalikoima oli huomattavasti romahtanu.

Siitä saakka ku taloja rupesin kyttäämään sävyt mielessä, silmään pisti aina salon poliisilaitoksen liikenneympyrästä ajaessa, joen rannassa poliisilaitoksen takana oleva rakennus. Ihastuin väriin ja yks kaunis päivä oltiin Vesan kanssa talon vieressä värikartta kädessä zoomaamassa, että tulis oikee sävy valittua.


 

 Entisen liiterin paikalla enää tyhjä kenttä. Naapurin kasvihuoneelta saatiin käytetyt viljelyaltaat maanparannusaineeksi.

 

 Perniön keskustan rakennustyömaalta ajettiin peltomaata syksyllä ja alkutalvella meidän luiskaan ja takapihalle. Sitä tuli niin paljo, että rupesin jo epäilemään sen tarvetta, mutta ihmeesti ne tänne tontille on hukkunu.

 


2011 kesällä yritin kasvattaa kasvimaalla porkkanoita, palsternakkaa, perunoita, punajuurta, hernettä ym. Ainoastaan herne ja porkkanat selvis. Kaikki muu meni pilalle. Perunat, punajuuret ym. oli kauttaaltaan madon syömiä. Asialla oli juurimadot http://www.tarkkelysperuna.fi/site?node_id=425 Seuraavana kesänä ei mitään kasvatettukkaan.

 Ainoa vaihtoehto oli tehä maan vaihto koko kasvimaalle, että madot saatais pois.



Äitienpäivälahjaksi 2013 sain kasvimaan kunnostuksen! =)



 

Vanha maa kuorittiin pois ja vietiin naapurille täytemaaksi. Uus maa tilalle ja viljelysäkit hajotettiin päälle. Suunnitelmissa on eri tasoihin pengerretty piha ja kasvimaan reunaan pengerkiviksi laitettiin isot kivet joita oltiin säästetty puretun vanhan liiterin alta. Rinteestä poistettiin kuolleet luumupuut ja pajukko.


 

Saunan muuri ja kivijalka purettiin n.kk sitte ja nyt tilalla on uuden saunarakennuksen perustuksia odottava kuoppa. Odottelee uusia remonttirahoja.

 

 


 SISÄLLÄ....


on tapahtunu kans jonki verran. Keittiön välitilalaatat sain pistettyä paikkaan. Kuvion suunnittelin paperille ja lattioille laatoista useemman kerran ennenku päätin minkälaisen teen. Laatat tuotiin virosta ja samalla ostettiin puuhellan alaosaan tota samaa tummempaa ruskeeta 10x10 antiikkilaattaa, jolla päällystän sen alaosan sitten ku on uudelleen muurattu.

Portaikon kynnys laatotettiin Rautiasta ostetulla ruskeella 10x10, saumoja oottelee edelleen ja portaikko sai kaiteet ala- ja yläkertaan jotka vahattiin samalla Osmo color puuvahalla ku portaatki. Sävynä "konjakki".


 



Sähkökaapin seinä paneloitiin ja vahattiin kuten portaikko.
Vessassa on seinä laatotettu ja tehty valolippa spoteille ym. mukavaa, mutta nyt just ei ole sieltä kuvaa laittaa.


Suurinpiirtein tälläistä tällähetkellä!

ps. just tuli uus projekti pihaan, mut siitä ehkä sit seuraavaan tekstiin..

2 kommenttia:

  1. Loistavaa, nyt pääset kasvimaan tekoon oikein kunnolla! :)

    VastaaPoista
  2. näin on! olin kyllä iki onnellinen ku sain niinki hienon lahjan äitienpäiväksi. Vielä pitäs jyrsiä niin sais turpeet sekasin! :)

    VastaaPoista