lauantai 11. lokakuuta 2014

talon maalaus


Mitä tulee mieleen sanasta "talon hiertäminen"...

kipeä käsi ja hartiat.

Elo-syyskuun vaihteessa alotettiin rappauksen lisäksi maalausurakka.
Homma aloitettiin takaseinästä, jossa oli rapattavaakin eniten. Oltiin päätetty väri jo aijemmin sävy 4827 ja maaliksi valikoitui kalkkirappauksellekin soveltuva kivitex silikaattimaali.

Kokeiltiin hiertää pinta käsin kokonaan alusta asti, mutta koska rappauksen reijät ovat osittain niin syviä, jäi reijänpohjat tummiksi vaikka kuinka yritti hakata niihin maalia ja näin ollen pilkulliseksi koko seinä. Ei millyttäny silmää.







Niinpä haettiin motonetista alelaarista 40€ sähköruisku ja kokeiltiin sen kanssa. Ohennettiin maali ruiskuun sopivaksi ja vesa ruiskutti edellä ja itse tulin perässä hiertäen. Pohjasta tuli paljon parempi, kun sai reikiinki väriä.

Toisen kerroksen vedin päälle ohentamattomaa maalia käsin kauttaaltaan hiertäen.

Jännetuppitulehdus ja tenniskyynärpää ei ollu kaukana sitä hommaa tehdessä.






Yllä pohjamaali vedetty ruiskulla puoleen väliin seinää ja hierretty.
Alla pintamaalissa oleva seinä. Valkoset koristereunukset saivat pintaansa perus valkosta isännän  kalkkimaalia kahteen kertaan hierrettynä.


Mietin jos olisi säästänyt vähän aikaa ja maalannut koristeosat vaan pinnasta eli ei sivureunoja.

Maalasin ensin niin kokeeksi ja totesin, että hirveeltä näyttää. Muutamaki kysyi millä ihmeen pullasudilla maalailen meidän talonseiniä kun otin viivasiveltimen käyttöön ja reunat sai väriä. 

Viivasivellin oli sopivan kova ja sillä sai hyvin hierrettyä reunukset. Niihin tuhrattu aika oli täysin sen arvosta, tuli hieno kolmiulotteisuus ja paljon paremmin koristeosien muodot esille.





Lapset toi maalareille hyvää mieltä ja välipalaa pihalta.


Viimeistelynä saatiin otsalaudat paikoilleen ja neki maalattua pariin kertaan.
Nyt kelpaa katella!

Hauskasti tässä kuvassa erottuu missä kohtaa telineet ovat olleet kun silloin aikanaan rapattu. 
Menee risti keskellä taloa. Niistä kohti on jääny reijät hakkaamatta. =)


Sokkelin haluaisin ehkä jättää alkuperäiseen rappaukseen ja väriinsä, mun mielestä sopii ihan hyvin kunhan saa pellin vielä hommattua ja kiinnitettyä suojaamaan sokkelikynnystä. 
Voihan sen sitte joskus maalata jos siltä tuntuu.



Muutamat ikkunaristikot pitäisi tehdä ja maalata parit ikkunat vielä. Yläkerran ikkuna ja karmit sai värin myös nyt kun telineet olivat paikallaan. Valkosta öljymaalia.

Kun talo on tehty on jätetty ikkunan päälle tasainen kohta ja ollaan mietitty sen käyttötarkotusta.
Jos joku tietää mitä varten se voisi olla vinkkaappa meille!
Itse ajattelin oiskohan tehty valmistumisvuotta varten niinku monissa vanhoissa rakennuksissa on tuolla ylhäällä ja niin ollen aateltiin ostaa siihen ruosteen väriset takorautakirjaimet 1930.


Telineet on siirtynyt nyt odottelemaan viimisen seinän kunnostusta ja mikäpä siinä kai sitä voisi vielä ehtiäkki ennen talvea kun on näin lämpimät säät nyt ollu.
Se nähdään, vai jääkö ens vuoteen tai sitäseuraavaan..ei sitä koskaan tiedä =)



Hyvää syyslomaa kaikille!

Meillä tämä loma tarkottaa hevostallin ääressä puurtamista ja ahkerointia karsinoiden kokoamisen ja pystytyksen merkeissä. Tavoitteena olisi saada muutamat seinät kokoon ja ainakin 3 karsinaa valmiiksi ennen loman loppua. Siinähän sitä tekemistä viikoksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti