keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

kodinkoneet tallinnasta

Ehkä tää hehkutus halvemmista hinnoista vetten toisella puolella saattaa särähtää jonku korvaan, mutta aijon silti jatkaa sitä.

Palaan nyt muutaman vuoden taaksepäin taas...
oltiin tultu siihen pisteeseen, että piti hankkia kodinkoneet.
Kysyttiin tarjoukset mm. Gigantista ja Kodin Terrasta kodinkonepaketeista mitkä sisälsi kaikki tarvittavat: kaasuhella(jossa myös kaasu-uuni), jääkaappipakastin, tiskikone, mikro, vedenkeitin, liesituuletin

Samalla tein taustatutkimusta viron kodnkoneliikkeiden nettisivuilla google kääntäjän avustuksella.
Näkemän perusteella oltais oltu hölmöjä, jos EI oltais lähetty hakemaan koneita viron puolelta, koska rajanylitys ja maastatuontikynnys oltiin jo ylitetty, ku haettiin laminaatit ja laatat.

Ku oltiin saatu rahat taskuun tilattiin matka, kulkuneuvona Fiat ducato.
Matka yhteensä: henkilöliput+auto maksoi n.250€
Hotelliyöpymiset kahdelta yöltä n.150€ ...huomattavasti halvemmalla ois päässy jos ois varannu hotellin etukäteen. Tallinna oli just silloin joidenki kilpailujen takia täynnä porukkaa ja hotellit kans.

Vietettiin Tallinnassa kaks päivää. Ensimmäisenä päivänä kierrettiin läpi liikkeet kysellen tarjouksia. Ne sijaitsivat samalla alueella ku rautakaupatki jonne ajaa n. 15-30min satamasta http://www.matkailu-opas.com/tallinna-rautakaupat.html.
Netin perusteella oltiin valittu ostopaikaksi www.itek.ee/ ,joten lampsittiin sinne ensimmäisenä. Päästiin ovesta sisään..ja kaikki myyjät katos. Lopulta saatiin myyjä kiinni, mutta hän ei suostunu tekemään minkään näköstä kauppaa meijän kanssa. Kukaan ei kuulemma puhunu englantia, eikä muutenkaan näyttäny olevan kiinnostusta palvella. Hetki yritettiin kunnes poistuttiin. Omapa oli häviönsä!

Kylmästi siirryttiin seuraavan Omega kodinkoneliikkeen ovea aukomaan ja ehkä odotettiin sisimmissä samanlaista kohtelua. Yllätykseksi heti sisälle päästyä meitä tervehdittiin ja samantien joku tuli kysymään miten voi auttaa. Kyseinen henkilö ei kumminkaan puhunu niin hirveän hyvin englantia, joten sanoi hakevansa kielimiehen paikalle. Hetken tiirailtiin ja ihmeteltiin. Tullessa oli selvä jo, että haluttiin rosteri koneet ja merkiksi valittiin Electrolux. Myyjä selitti jokasesta vaihtoehdosta kaiken mahollisen ja lupas hyvät alennukset.

Kaupat tuli! Ensimmäisenä päivänä sovittiin kaupat ja maksettiin käsiraha kodinkoneista 300€ ja seuraavana päivänä haettiin pakatut koneet liikkeestä.

Takuut toimii koko EU:n alueella samalla lailla eli soitto vaan Suomen Electroluxin maahantuojalle jos ilmenee jotain vikaa.

Mukaan tarttui siis:
 • ENA 38933 X       electrolux jääkaappipakastin
 • EKG 511110 W     electrolux kaasuhella valkoinen
 • EKG 511111 X      electrolux kaasuhella rosteri
 • EMS 20405 X       electrolux mikro
 • ESF 65040 X         electrolux astianpesukone
 • SY-3503 B 50 X    liesituuletin lev. 50cm
 • SY-3503 A 60 X    liesituuletin lev. 60cm
 • EEWA 7000           electrolux vedenkeitin
Toinen liesituuletin vietiin naapurille ja valkonen kaasuhella ostettiin äidilleni kiitokseksi, ku saatiin asua hänen luona osa remonttiajasta.

Jos ne miinustaa listasta niin kodinkoneittemme hinnaksi tuli yhteensä 1643,33€.
Pelkästään jo samanlaista jääkaappipakastinta myydään suomenmaalla 1145€ http://www.vertaa.fi/pakastimet_jaakaapit/electrolux/ena_38933_x/ gigantissa niihin aikoihin 1100€ tarjouksessa. Itse maksoimme tallinnasta tuotuna 557€

Joku näistä meijän maan kiskurihinnoista hyötyy..muu ku kuluttaja.

Alla ostokuitti alennusprosentteineen ym.
Tämän reissun jälkeen ollaan ahkerasti mainostettu kys. liikettä ja Vesa on muutaman kerran käyny matkaoppaana ystävien kanssa hakemassa heille kodinkoneita.Tietääkseni kaikki on ollu tyytyväisiä ostoksiinsa ja kaupantekoon kys. putiikissa!

Saatiin kodinkoneet paljon halvemmalla mitä oltais täältä omasta maastamme saatu ja lisäksi vielä 2 päivän hermoloma remonttihommista!

Seuraavalla reissulla pitäs tuoda sitte uus pakastin ja muistaa varata se hotelli jo ennen matkaa!! ettei ole pakko nukkua ikkunattomassa pienessä komerossa hotellin kellarissa tai valita se metropol hotellin suurin sviitti ku 3h etsimisen ja 20 hotellin jälkeen kaikki huoneet on täynnä ja siinäki ainoastaan enää sviitti vapaa.

2 kommenttia:

 1. kompaan.... 7500 kamat 3500...
  T: perttelistä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kyllä kannattaa ja hakeminenki ihan "piece of cake"! =)

   Poista