maanantai 17. kesäkuuta 2013

töherryksiä


Pöydällä on paksu ruutuvihko, joka täyttyy hyvään tahtiin kaikenmaailman töherryksistä ja lopullisista piirroksista. Suunnitteluvaiheessa istutaan molemmat pöydänääressä ja mietitään. Jostain syystä ei ikinä ymmärretä mitä toinen tarkottaa, ennenku se piirretään paperille ja vasta sitte ajatus valkenee. Sen jälkeen mä yleensä epäilen ja tuomitsen idean, ennenku Vesa saa mut ylipuhuttua sen loistavuudesta pieniä mun mieleisiä muutoksia tehtyä. Sen jälkeenki vielä epäilen, kunnes asia on tehty ja yleensä oon joutunu viimeistään tässä vaiheessa toteemaan et "joo olit oikeessa ja ratkasu oli hyvä"!

Epäily on ehkä hyvä siitä syystä, että yleensä siinä vaiheessa Vesa miettii asian uudelleen ja saa ajatuksia miten asian vois toteuttaa vielä paremmalla tapaa. Toisaalta taas varmaan tosi ärsyttävää ja raivostuttavaa. Luonteenpiirteestä heijastuva tapa se taitaa silti olla ja onneks hän jo mut niin hyvin tuntee, että tietää täyden tyrmäyksen jälkeen yleensä tulevan sen kompromissin ja väärässäolon myöntämisen.
Asia jota pitäs ehkä vähä hioa.


Vihkoon on suunniteltu mm. ikkunanpielilaudotuksia, eteisen laatikostoja, naulakkoja, tv-koppi, saunaa ym.
Suurin osa kumminki revitty pois ja viety mukana, tekemään lähtiessä tai kauppaan ostoslistaksi.

 
Hevostallia ollaan taidettu piirtää kaikkein eniten. Aina joku kohta on muutettu, joko toimivuuden tai muuten vaan mielipiteen vuoksi. Ensin tallin piti olla 3 hevoselle..


Kunnes se muutettiinki 5 hevoselle sopivaksi..
sen jälkeen vielä satulahuone ja puruvarasto on vaihtanu paikkoja ja kulmassa
olevaan karsinaan tuli kulku piirroksessa alapuolella olevasta karsinasta, eli näiden kahden karsinan välissä on irrotettava väliseinä, jossa tietty vielä erillinen ovi.




Tallin julkisivupiirrustustöherrys. Päädyssä ovet autotalliin ja tallin kyljessä ulkovarasto. Hevostallin päällä on ovet heinäpaalien nostoa varten ja vasemmassa reunassa katettu lantala.


autotallia sisältäpäin


ulkomittoja ja jotain kululaskelmia..


rakenteita..tai siis niiden suunnitelmia





Rakennuspiirrustusten tekijä on hommattu, mut palaveripäivä on vielä sopimatta. Jännä nähdä minkälaiset piirrustukset mahtaa pirtää meille ja kuinka paljo joudutaan vielä noita tallisuunnitelmia muokkaamaan, ennenku saadaan siitä semmonen laillinen ja hyväksytty versio. 

Kompromisseja näemmä taas luvassa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti