keskiviikko 1. toukokuuta 2013

keittiö


 
 Keittiö alkuperäsessä kunnossa.

 


 

 Tapetit revittiin ja lattiat avattiin ja laitettiin kuntoon.

 

"Eräs pariskunta" halus holvikaari oviaukon normaalin pikkuoven tilalle. Poistettiin ovi karmeineen ja levennettiin aukkoa. Pienen ajatusvirheen takia oltiinki otettu reilu 10cm liikaa pois ja jääkaappi tuliski osittain oviaukon eteen, joten ei muuta ku muuraamaan takas pikku tiilenpätkät niin saatiin mitat kohille. Tossa oli muurausvaiheessa tosi hieno tuki toisella puolella oviaukkoa, jonka satuin tönäsemään kumoon ennenku laasti oli kuivunu.. voin sanoo, että kaks kättä ei sillähetkellä riittäny ku yritin pitää kaikkia tiiliä yhtä-aikaa käsissä ja kurottaa tukea lattialta ja ku tiili keskivälistä lähti valumaan ulos rivistä, niin loppujenlopuks sotku oli melkonen ja mä tiilipinon alimmaisena.. ei auttanu ku pistää takas paikoilleen ja siinä ne on onneks edelleen. Tiukasti kiinni kuivuneena!

Kaaresta yritettiin saada suurinpiirtein samanlainen ku ikkunanpielissäki, kynällä hahmottaen. Piirrettiin eka viiva ja sen jälkeen vesa leikkas kulman. Muuraus hommiin pääsin taas ku vesa leikkas pala palalta oikeen kokoset ja muotoset tiilet ja niin se kaari muodostu. Tälläkertaa tuki ei vahingossakaan kaatunu.

Kipsilaastin kanssa tasotin oikeelle korkuudelle seinäpinnan kans ja pintaan vedin hienotasotteen.

 

 

Toinen räjäytys tehtiin eteisen välioven kohdalla ku piti taas jälleen saada isompaa ovea reikään. Se oliki vähä hankalampi homma ku kyseessä oli talon ulkoseinä eli neljä kerrosta tiiliä, joiden välissä vielä ilmarako.
Riittävän järeet työkalut niin seki homma hoitui. Sovitettiin uusi ovi karmeineen paikoilleen ja muutaman kilon kipsilaastia sai taas kulumaan, että sai reunoista edes vähä tasasemmat. Pintaan taas hienotasote.

 

 

Katto maalattiin kahteen kertaan ja paneelien saumat täytettiin akryylilla. Seinistä postettiin kostuneet laastit ja vedettiin kauttaaltaan hienotasotteella. Pohjamaalattiin, paikkakitattiin ja paikkamaalattiin. Keittiön seinät oli suht suorat ja hyvin sileeks tasotettu jo eli kumminki aika vähällä pääsi muihin huoneisiin nähden. Muutama korkeempi kuhmura oli, mutta jäi onneks tiskialtaan taakse.

 

Keittiön lattiaan tehtiin luukku kellariin, että tulevaisuudessa pakastimen ja viinit saa sinne. Kehikko lattiaan ja paksusta vanerista saranoilla oleva kansi.



Meijän urhea ja reipas remonttiprinsessa väsähti keskenkaiken. Remontin aikana unet otettiin usean kerran finnfoam-kasan päällä tai kahdesta nojatuolista väsätyssä remonttisängyssä, mutta tälläkertaa se kävi niin äkkiä...tuhina vaan kuului!



Keittiötä etin pitkään. Kävin läpi monen kk ajan kaikki käytetyt mitä löysin ja uusien hintoja tutkailin. Koska meillä oli alusta asti tiukka remonttibudjetti, yritin ettiä kaikki mahollisimman edullisesti, mut ei kumminkaan mitään roskaa. Huuto.net issä seikkailin usein ja sieltä tämä keittiökauppaki löytyi.  http://www.warister.com/catalog/shopping_cart.php paljo oon netistä tilannu tavaraa, mutta koskaan en oo törmänny näin hyvään ja sujuvaan toimitukseen ja palveluun. Keittiöön valittiin kaikki kaapit erikseen sivuilta ja saatiin just sopiva keittiö meille. Pöytätasot otettiin eri paikasta. Kaapeissa ei oo vielä ainakaan ollu mitään moittimista. Täydellisesti ajaa asiansa ja hinta tälle meijän keittiölle(mukaan luettuna vessan kaapistot)oli muistaakseni 500-600e luokkaa kotiovelle toimitettuna.

Kasaaminen oli helppoa. Vetimet vaihdettiin omaan silmään sopivammaksi.

 



Pöytätasot ja tiskiallas haettiin hämeenlinnasta suomen ylijäämävarastolta http://www.ylijaama.fi/
Tosi laaja valikoima pöytätasoja. Tulipa nähtyä seki paikka.



 Tämmönen se keittiö oli silloin ku muutettiin.
 Huom! kodinkoneet tuli vasta kuukausi sen jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti