perjantai 17. toukokuuta 2013

yläkerran räjäytys ja uudelleen kasaus

Yläkerran rakentaminen alkoi tammikuussa 2012. Ensimmäisenä otettiin ikkunat ja karmit pos ja purettiin kaikki niin, että yläkertaan jäi vaan pakolliset katon pystyssä pitävät uudet kattoremontin aikana tehdyt tuet paikoilleen. Vanhasta ikkunasta säästettiin vaan puusta veistetty holvikaari.

Yläkerran ikkunat oli varmaan alkuperäsesti ollu korkeemmat, koska ikkuna-aukko tiiliseinassä oli n. puoli metriä korkeempi. Toisella puolella taloa alaosa oli muurattu tiilillä jälkeenpäin umpeen ja toisella puolen viritelty joku ihme lautaseinämä ja ulkopuolelle pistetty pelti peittämään se.



Lattian alla oli yläkerrassaki käytetty hiekkaa ja sen lisäksi sahanpuruja ja sammalta. Joukkoon oli mukavasti levitelty luultavasti hiiriä pysäyttämään: lasinsiruja ja partateriä.

Lattian aluset tyhjennettiin ja imuroitiin. Loppui siihen ne hiekkamyrskyt alakerrassaki!!
Kuvassa ison ja pienen mh väliseinä(kantava).



Tiiliseinää vasten oli laitettu eristeeksi villa joka oli aikalailla kostunutta. Uusia puita noustettiin ympäri yläkertaa ja seinät ja huoneet alkoi hahmottua.


Pojat autto kattopaneleiden päällisten imuroimisessa ja putsauksessa.




Kun lattiat oli saatu puhtaaksi laitettiin väliin kerros villaa äänieristeeksi ja laudotus ja levyt päälle.
Kaikki roska ja paska heitettiin ikkunaan viritetyn putken kautta ulos kasaan.



Tiiliseinä eristettiin tervapaperilla ja villalla ja väliseinät villalla. Katto finnfoamilla.




Ison ja pienen huoneen väliseinät tuli keskelle ikkunaa, että kaikkiin huoneeseen saatiin luonnonvaloa enempää ikkunoita tekemättä.


Aula oli sekamelska. Sinne asennettiin 4 uutta ikkunaa,
jotka kaikki oli käytettynä ostettu. Aulan korkeudeksi jäi
eristysten ym. jälkeen




Väliseinien pystytystä.



Kaikkien aiempien vaikeuksien takia päätettiin jo heti, että Vesa yrittää itse tehdä yläkerran ikkunat. Välin piti jäädä niin suureksi, että väliseinä mahtuu siihen niin oltais jouduttu kumminki tilaamaan ne mittatilaustyönä ja kokemusten mukaan saattoi olla hyvinki mahollista, ettei niitä ois kuulunu vielä seuraavanakaan talvena ja niillä oli kiire. Muuten rakentaminen pysähtyis siihen.

Vesa onnistui hyvin ja karmit ja pokat tuli valmiiksi. Käytiin leikkauttamassa niihin lasit ja kittasin ne paikoilleen. Ikkunat istui aukkoihin ku nenä päähän. Niistä tehtiin korkeemmat ku edelliset ja vieläpä saman kokoset toisiinsa nähden, mitä edelliset eivät ollu. Tänä kesänä jos sais maalin vielä pintaan niin ois täysin valmiit.



Kun seinät oli eristetty, vedettiin sähköt ja niihin iskettiin cyprokit paikoilleen.Tällöin elettiin tammikuun loppua.











Isojen poikien huoneet eli kaksi taaimmaista, saivat värit pintaan. Pojat saivat itse valita värit omiin huoneisiin ja loppujenlopuks he päättivätki tehä huoneista kaksväriset niin, että itse valitsema väri oli pääväri huoneessa ja toisen värillä maalattiin pieni seinä. Oskun pääväri sininen, oli sävy "sinisiipi" ja Eemelin vihreä sävy "".





Laminaatit ja tapetit yläkertaan haettiin viron puolelta www.bauhof.ee samalla, kun vietettiin pieni parin päivän lomareissu kahden nuorimmaisen kanssa. Tapeteissa viron puolella on ihan erillainen valikoima. Lastentapetteja varsinki on kaikennäkösiä ja hinta tietty kans ihan jotain muuta ku täällä. Kattopaneelit ostettiin täältä lähikaupasta www.k-rauta.fi/kaupat/passeli



Safiran huoneesta tuli oletetustikki pinkki, ku hänen lempivärinsä. Seinämaali oli sävyä "tutu". Tosi kiva, todella vaalean punanen, ei mikään yäk mun mielestä.

Aaronin huoneen seiniin tuli vaaleensininen väri ja tapetista päätin tehä jotain ihan hullua kokeilunhalun vuoksi.
Tein eri kokosia ympyröitä. Isoimmat on tehty kahdesta tapettivuodasta. Noin isoa harppia mulla ei ollu saatavilla, oikeestaan ei minkäänkokosta. Mittanauhan ja kynän avulla piirsin ikäänku harppina käyttäen ensin lyijykynällä pallot tapettiin. Muutaman yön leikkasin eri kokosia ympyröitä kunnes niitä oli riittävästi ja sinitarralla kiinnitin ja sommittelin seinälle tommosen aallon. Ku näytti mielestäni hyvältä niin liisteröin seinään.
Mun silmään kivan näkönen ja erillainen tuli. 







Aula sai kans tapetit ja laminaatit. Ledispottien kehyksetki tuli virosta napattua mukaan

Ovet löyty Raision www.bauhaus.fi/
poistomyynnistä.

Elettiin toukokuun alkua ja aika valmiilta rupes jo yläkerta näyttämään vaikka listat ym. vielä puuttuiki.

2 kommenttia:

  1. huh.. melkoinen urakka näyttää olleen. Mutta lopputulos näyttää mainiolta. :) Mielenkiinnolla kysyisin, että minkä kokoiset huoneista tuli väliseinäprojektin jälkeen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. heippa hei! ja kiitoksia! Meidän talohan ei ole mikään kovin suuri kokonaisuudessakaan. Tiilirunko on neliön mallinen ja alakerran huoneet ovat 4x4m eli 16m2/huone. Yritettiin yläkerran remontissa hyödyntää kaikki mahdollinen tila, jolloin matalimmasta kohdasta huone on vaan n. metrin korkuinen. Aulasta katottuna taaimmaisista huoneista tuli reilu 12m2 ja pienemmistä huoneista edessä reilu 8m2. Aula eli lasten yhteinen oleskelutila jäi siis aika isoksi!

      Poista