perjantai 13. helmikuuta 2015

kevättä rinnassa


Kevät on selvästikki jo tuloillaan ja alkaa kaikilla olemaan rinnukset täynnä sisällä istumista. Syksyyn ja talveen on meillä kuulunu valitettavan paljon sairastelua.. välillä ku kaikki on peräkanaa kipeenä tuntuu, että tuleeko mun koulunkäynnistä yhtään mitään?! mut niin se kai menee näin monen lapsen kanssa, että niitä sairaslomia väkisinki tulee.


Oon miettiny sekotanko kouluhommiani tänne meijän rakennusblogiin ja tullu siihen tulokseen et kuuluuhan ne osaksi meijän arkea ja toivottavasti mun valoisaa tulevaisuuttaki ja rakenteluun liittyy..
eli miks ei?!

Jakso vaihtui taas ja perinnejakso jäi taakse. Jakson aikana kunnostin vanhan peilioven, dokumentoin sen eri maalikerrokset talteen ja maalasin sen ensimmäisillä löydöksilläni, eli sävyillä joilla se on joskus ensimmäisen kerran maalattu. Maalit tein itse vernissapohjaan. Jaksoon kuului sen lisäksi vähän koristemaalausta ja pinkopahvitöitä, joka onki salasana tuleville päivityksille tästä jonku matkaa eteenpäin! Huomasin yllättäen, että perinnerakentaminen onki ehkä mun juttu..koskaan en ole historiasta tykänny mutta tämä kolahti.


Kotirakentaminen on jäänyt vähälle nyt talven aikana. Pakosta jouduttiin tekemään hevosille lautatarha ku meijän ihana pikku Alma hyppeli lankojen läpi miten tykkäsi ja veti aina takas tarhaan hyppiessä kaikki langat matalaksi.


Enää ei ole karannut ja tulipa neki nyt tehtyä.. ajateltiin kyllä vasta ensi kesää mut suunnitelmat aikaistu pikkusen. Nää rakentui ihan yllättäen. Ku olin viikonlopun poissa lasten kanssa mummilassa niin takas tultua Vesa, Jere ja Jaana olivat saaneet paljon aikaseksi! Kiitos teille!


mut siitä PINKOPAHVISTA!!

 Äiti kuuli että ollaan koulussa harjoteltu pinkopahvin laittoa ja tuli puheeksi, että voisin kokeilla laittaa senki vanhaan taloon uudet kun on aika pahasti kuprulla ja repeillykki osasta kohtaa. Koulussa juttelin asiasta ja opettaja ehdotti, että voisin hyvin tehdä opinnäytetyöni siitä.. nii voisinki!

Nyt ku lapset on sairastellu sain kirjotettua kirjallisen osuuden melkein valmiiksi. Enää puuttuu muutama kuva ja liite ja sitten se johdanto mitä en nyt ees muista mitä sen pitikään sisältää..täytyy vähä googlailla. 20 sivua kuitenki kirjoteltu pinkopahvituksen historiasta ja menetelmistä ym. nyt puuttuu enää se työnäyte, jonka aattelin täällä blogissa jakaa kaikkien iloksi ja suruksi :)

Äiti asuu vanhassa hirsitalossa ehkä n. 20-luvulla valmistuneessa..hyvinki alkuperäiskuntosessa. Tapetteja laitettiin kun muutettiin sinne sillon joskus 15 vuotta sitten. Nyt lähempänä ollaan jotain pikkuremonttia siellä tehty..

Vessa tehtiin muutama vuosi sitten äitille vähän niinku 50 vuotis lahjaksi. Purettiin koko vessa. Lattialevyt oli kärsiny kosteusvaurioita joten purettiin ihan hiekkaan asti.

Äiti halusi kuivakäymälän ja semmosen hommasi. Merkkiä en nyt muista. Ihan hyvin on toiminu ei voi moittia..vaikkaki monet kummastelee :)

Laitettiin uudet levyt seiniin, kittasin ne ja pohjamaalasin ja sekotin pohjamaalia hienotasotteeseen, jolla tein seinäpinnan lastalla hennosti vedellen päälle jälkiä. Roosahtava maali päälle ja vielä siveltimellä vähä kultamaalia.

Lattian tein kans alusta asti tai siis kaadoista asti..kaatojen teko oli uutta mut monesti seurannu vierestä niin sujui ihan hyvin. Vesi laskee sinne minne pitääki. Suihkuosan vesieristin ja laatotin. Valkoset oli jämälaattoja joita oli säilytetty liiterissä ties kuinkamonta vuotta ja kukka ja mosaiikkilaatat ostettiin terrasta.

Suihkuseinä ja lavuaarikaappi hommattiin käytettynä. Suihkuseinää jatkettiin muoviseos lankuilla, joita saa terasseja varten ostaa esim. rautakaupasta ja käsienpesuallas tuli rakentaja.fi verkkokaupasta.



sen lisäksi äiti teki pintaremonttia keittiössä ja kävin maalailemassa vanhoja pinkopahveja apuna ja tapetoin yhen pinkopahviseinän.

Ja nyt ois vuorossa alakerran olohuoneen ja yläkerran "työhuoneen" pinkopahvitus. Ensin tarkotuksena ois yrittää kiristää vanhat pahvit ja pingottaa päälle uudet, joka on ihan uus juttu mulle..jos ei onnistu niin sit otan pois ja laitan kokonaan uudet. Yhteen seinään teen jokatapauksessa niin koska vanha pahvi on revennyt pahasti.



Oon aina kadehtinu tota kakluunia..
tommosen haluaisin siihen meijänki olkkarin nurkkaan..

Maukka punanenä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti