sunnuntai 8. syyskuuta 2013

kuivausrumpu


Olen aina miettiny mihin tommosia kuivausrumpuja ihmiset oikeen tarvii ja ovatko ne ihmiset, jotka niitä käyttävät vaan niin laiskoja ripustamaan pyykkiä?

Olen siis tosiaan ollut ennakkoluuloinen ja epäileväinen kyseistä laitetta kohtaan ja on se sähkönkulutuski pyörinyt mielessä. Äitini on jo pitkään puhunu meille, että saadaan hänen rumpunsa, jos sitä joskus tarvitaan. Hollannista ostettu Boschin kone joka on n. 15v vanha ja edelleen hyvässä terässä. Hänellä kun tulee niin vähän pyykkiä yksin asuessaan.

Hollannissa oli niin kostea ilmasto, ettei pyykit kuivannu normaali huoneilmassa vaan tuli homeinen haju. Siitä syystä se aikanaan meille ostettiin, kun siellä muutama vuosi asuttiin. Sen jälkeen käyttö on ollut vähäisempää. Muistan kyllä, kun ylä-asteikäisenä teininä päätin aina vasta illalla myöhään mitkä vaatteet haluan laittaa päälle seuraavana päivänä ja tietty ne oli aina likaisena pyykkikorissa. Laitoin ennen nukkumaanmenoa pyykkikoneen päälle ja kello herätti 3 aikaan aamuyöstä, jolloin kävin vaihtamassa koneesta kuivausrumpuun ja näin sain vaatteet kuivattua aamuksi. Nyt ku miettii niin hulluhan sitä oli!

Jokatapauksessa....
Aloin vasta tossa kesäloman aikana miettiä sitä kuivausrummun ottamista meille. Pyykkiä tuli ihan tolkuttomasti. Pienimmille joutu vaihtamaan vaatteita hyvässä lykyssä 3 kertaa päivässä, ku pyörivät tuolla hiekassa ja kurassa tai tuli jätskiä syötyä tms. niitä likasia vaatteita siis riitti. Jokapäivä olisi pitänyt pestä vähintäänkin 2 koneellista, ettei olis kasaa kertynyt, vieläpä kun en ole mikään himosiivoaja/-kodinhoitaja.

Lisäksi meidän khh on osoittautunut jo liian pieneksi. Kaikki vaatteet ei tahdo mahtua kaappeihin ja pyykkitelineet veivät niin paljon tilaa, ettei ylimääräisiä säilytysratkaisujakaan voitu ajatella.

Niin siinä vaan kävi, että meille muutti kuivausrumpu ja telineille sanoin heippa! Telineiden tilalle sain kaapin, jossa on nyt kaikki liinavaatteet säilytyksessä. Nyt mietin miten oon tämän 2,5v ku ollaan kuudestaan asuttu suurperheenä, pyörittäny sitä pyykkirumbaa ilman noin tehokasta apuvälinettä. Miksi en ottanut sitä heti ku tarjottiin??     

Jos tämä meidän koekäytössä oleva rumpu osottautuu liian suureksi sähkönkuluttajaksi ikänsä puolesta niin täytyy vaihtaa uudempaan.. mutta enää en siirry telinekuivatukseen, se on varma!
Ainakaan niin kauan ku meitä on näin monta samassa taloudessa. =)

Nykyäänhän on olemassa semmosiaki pyykkikoneita, jotka samalla myös kuivattaa pyykin.
Kenelläkään kokemuksia?? kuullostaa teoriassa ainaki hyvin helpolta.

6 kommenttia:

  1. Niinpä.. Ihmeen kauan jaksoit ilman rumpua :)

    VastaaPoista
  2. Hei meilläkn on ollu pohdinnassa kuivausrumpu. Perheen koko ei sitä vaadi (ollaan kaksistaan), mutta pyykin kuivaus on ongelma varsinkin talviaikaan. Oon jonkun verran tutkinu myös noita kuivaavia pesukoineita ja niistä tuntuu olevan yhtämonta mielipidettä kun käyttäjiäkin. Se mitä oon lukenu niin ilmeisesti niissä ei voi kokonaista koneellista kuivata. Tässä on kans pitkäaikaista ratkaisua pohdittu meillekkin jos joskus perheenlisäystäkin tulee niin mikä on se järkevin ratkaisu. Lisäks Khh on kovin pieni ja jo nyt on laskutasosta puutetta.

    -Mimu-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Aika jännä ettei pysty koko koneellista kuivaamaan. eli tarkottaakohan se sitä, että täytyy pestä vajaita koneellisia vai välillä poistaa märkiä koneesta? kytketäänkö kuivaus toiminto erikseen päälle pesun jälkeen vai mahdollisuutena valita ohjema jossa on kuivaus liitettynä perään? Itse en ole vielä perehtynyt kys. kuivaaviin malleihin, kuullut vaan semmosten olemassaolosta =)Säilytys ja laskutilaa ei tunnu koskaan olevan liikaa!

      Poista
  3. No siis joo jos haluaa kuivata koko sen koneellisen jonka on pessy. Must ainakin jokku koneet oli just vetoisuudeltaan 8kg, mutta kuivaus vaan kuudelle kilolle. Mikä sinäänsä on hämmentävää. En ymmärrä mikä siinä sit on ettei voi koko konetta kuivata. Ja siis käsittääkseni se on erillinen ohjelma jonka voi joko ohjelmoida heti pesun perään tai sitten tosiaan tyhjentää välistä osa pyykeistä narulle ja pistää loput pyöriin kuivaustoiminnolle.

    Mutta tosiaan kun meilläkin on niin pieni kh-huone (n.3m2)niin siinä mielessä olis näppärää jos sais pesukoneen päälle vielä laskutilaa. Sitten en tahdo mistään löytää tarpeeks pientä kulmakaappia pesualtaan viereen että mahtuis vielä roskiskaappi kätevästi. Alkaa mennä jo yli oman ymmärryksen koko khh suunnittelu.

    -Mimu-

    VastaaPoista
  4. Mielenkiintosta..pienelle pyykkimäärälle toi on varmaan ihan kätevä. säästää paljon tilaa. Ei tarvitse ku yhen koneen, eikä kuivatustilaa. Meidän täytyy varmaan odotella sitä kuivaavaa suurtalouspesukonetta, eiköhän semmonenki joskus keksitä! tai ehkä keksitty jo, muttei tänne meille Suomeen asti vielä ehtinyt. =)

    Toi pienten tilojen suunnittelu on aika haastavaa. Ahdasta on ja kaikki pitäis kumminki saada mahtumaan. Onnea ja hyviä ideoita suunnitteluun! varmasti hyvä ratkaisu löytyy, kuhan jaksaa pähkäillä!

    VastaaPoista