perjantai 6. syyskuuta 2013

ikkunat talliin ja saunaan

Viikkoja yritin etsiä ikkunoita meidän talliin ja saunaan.
Käytettyjä tietenkin kuinkas muutenkaan. Jos uudet oltais ostettu, olis kukkaro tyhjentyny kerta heitolla ja tämä meidän "kierrätys periaate" kärsiny.

Yhdet hienot ikkunat löysin saunaan, mutta olin myöhässä ja olivat samantien menny, ku ilmotus oli laitettu. Saunaan olisin halunnu semmoset moniruutuset, pieniruutuset, vanhat ikkunat, mutta pyysivät niistä ihan tolkuttomia.

Näitä ikkunoita mitkä lopulta valittiin, mietittiin pitkään. Ei ehkä mitkään kauneimmat/parhaimmat mahdolliset, mut ennenkaikkea ratkaiseva asia oli hinta ja se, että niitä oli riittävästi.

Kauppa tehtiin ikkunoista, jotka oli 7kpl 59x119 ja 10kpl 159x119 isommissa hintapyyntö oli 45€/ kpl ja pienemmissa 25€/ kpl, kovana tinkaajana Vesa sai kumminki kaikki puhuttua 400€. Tuuletusluukkuja jos tahtoi, nii joutui laittamaan 15€/kpl ylimäärästä.

Vähän hommaa niissä on. Sälekaihtimet saa ainaki heittää osasta ikkunoista mäkeen. Riippuu väristäki minkälaiseksi ne loppujen lopuksi meinataan laittaa ja ne ristikot haluaisin edelleen. Ne on onneksi helppo tehdä mihin ikkunoihin vaan.

Parasta oli nämä pienet ikkunat 59x119! Yritin niitä erikseen etsiä. Hyvin vähän oli tarjolla just tätä kokoa ja niissäkin myynnissä vaan muutama per ilmoitus, eli pahimmassa tapauksessa oltais jouduttu laittamaan erilaisia ikkunoita/ostamaan kokonaan uudet.

Nämä menee just sopivasti hevostalliin karsinoihin katonrajaan ikkunoiksi ja määräki oli just se mitä tarvittiin. Ulkokulmakarsinoihin tulee molempiin 2 ikkunaa, kummallekki ulkoseinälle. Enemman valoa talliin ja harkotki osuus sopivasti mittoihin ei tartte turhaan leikata.

Enää on ongelmana/sumplittavana kuljetus puoli. Ikkunat on tallahetkellä 350km päässä. Sitä tässä selvitellään oisko helpompi ja halvempi hakea itse vai toisko esim. Kaukokiito jokseenki järkevään hintaan, säästyis ite siltä vaivalta??
Se selviää tässä lähiaikoina.

Kohta olisi vuorossa myös 3. valu! Seinät ollaan saatu ladottua 8 harkkoa ylöspäin. 
Viikonloppu menee tukia tehden ja hevostallin lattia pitää saada valuvalmiiksi, koska valetaan kans tässä seuraavassa valussa! Loma lähestyy ja kiire painaa päälle. Remonttirahaakaan ei hirveästi ole enää jäljellä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti