torstai 19. syyskuuta 2013

3. valu

Viikot vierii eteenpäin hurjaa vauhtia. Meidän arki ja elämä on saanu täydennystä pitkään haaveena olleesta PRIDE-koulutuksesta = valmistava koulutus sijais- ja tukiperhetoimintaa varten.
Sen myötä tulleet kotitehtävät, asioitten pohtiminen ja opiskelu on pistäny tämän rakennuspäiväkirjan kirjottelun nyt toiselle sijalle.

Mutta nyt kun on aikaa, niin laitetaanpas jotain uutta. Kirjotusintoa on ehkä vähentäny kans kameran puuttuminen. Jouduin antamaan veljeltä lainassa olevan järkkärin äidilleni kouluhommiin ja jostain syystä mun digikameran latausjohtoa ei löydy mistään eikä kaupasta saa ostettua uusia muutaku kameran kanssa, jotenka kuvat on mallia Nokia N8. Asiaan....

Maanantaina oli siis 3. valu.

Seinät oltiin saatu ladottua 7 harkkoa ylöspäin niin hevostallissa, ku saunassaki. Autotallin puolelle ladottiin 2 harkkoa kauttaaltaan. Hevostallin seiniin tehtiin lantaluukut, jokaseen karsinaan oma. Äitini vanhassa navetassa, jossa hevoset tähän asti ovat asustaneet oli semmoset ja helppouden ja käytännöllisyyden vuoksi halusin varastaa idean meijän uuteenki talliin. Vihaan sitä paskan kuskaamista kottikärryillä yli kaiken! Nyt lentää nopeesti ja helposti suoraan luukuista lantalaan.


Seiniin rakennettiin puusta vielä varmuudeksi kulmatuet ulkopuolelle, ettei valussa kävisi vahinkoa ja hyvin kestivät.

Hevostallin lattia otettiin mukaan tähän valuun.
Pohjien teko oli mielenkiintosta hommaa. Ensin tehtiin laaserilla pienestä luonnonkivestä suora patja alle, jonka päälle ladottiin foamit. Keskeltä tallia jätettiin lattiaeristeet pois ja täytettiin foamin korkoon asti kivellä. Kaivinkone lähti kriittisessä kohdassa niin käsihommina jouduttiin kuskaamaan kaikki kivi keskelle täytteeksi. Katon kannatinpilareiden kohdille tehtiin vahvistetut laatat. Foamista laatikko, raudat sisälle ja tartunnat pystyyn pilaritolppia varten. Raudotus oli nopea homma. Verkot kannettiin sisälle ja kiinnitettiin toisiinsa. Muutaman ylimääräsen raudan joutui vääntämään verkkojen väliin.

Tähän valuun otettiin ammattilaiset valamaan. Valoivat kaikki seinät ja hevostallin lattian. Tekivät kaadot reunoilta keskellä olevaan kaivoon. Todella hyvää jälkeä tuli ja tasasen karhea pinta, ite tehden ei ois kovinkaan hyvä tullu. Kuvassa lattian pinta on vielä hiertämättä.



Valupäivä oli onnistunu ja kaikki meni niinku pitiki. Sattui vielä ainoa sateeton päivä vissiin viikolta. Maanantain jälkeen on ainaki tullu jokapäivä vettä, ku saavista kaatamalla! Ois saattanu lattiasta tulla vähä liianki karhea, jos ois tässä kaatosateessa joutunu valamaan ;)!


Kuraa tilattiin tähän valuun 19 kuutiota, joka maksoi n. 2500€. Valajat otti päivästä palkkaa n.500€ ja lupasivat tulla tekemään loputki lattiat. Tulevaisuuden näkymissä on, että saatais ladottua seinät valmiiksi viikonlopun aikana ja jos kiinteistövälittäjä pääsis ensi viikolla arvioimaan niin hyvässä lykyssä istuttais parin viikon sisällä pankissa keskustelemassa laina-asioista taas jälleen.

Ikkunatki on tullu rahdin mukana kaupungille ja pitäis sieltä varikolta hakea kotiin..kuski soitti matkalla, että yksi on ainaki jo mennyt rikki, myyjän nostaessa lavoja autoon. Kauhulla ootetaan mitä siellä odottaa.. toivottavasti vaan yksi ikkunoista on rikkoutunu.. :/ 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti