keskiviikko 3. heinäkuuta 2013

7 asiaa remontista, jotka oltais tehty toisin

7 asiaa, jotka oltais ehkä tehty toisin jos oltais huomattu tai tajuttu tai jos budjetti ei ois ollu niin pieni:

  1. Keittiön lattia olis pitäny laatottaa ja laittaa lattialämmitys. Lämmin se on nytki, mutta laminaatti on kärsiny ku vähän väliä nämä meidän pikku sottapytyt kaataa tai pudottaa ruuat ja juomat lattialle. Laminaatti ois voinu olla parempilaatusta.
  2. Keittiön kulmakaapin oven vedin ois pitäny jotenki pehmustaa. Ovi aukeaa jääkaapin ovea vasten. Muutaman kerran vaudilla lasten toimesta avattu niin jääkaapin oveen tullu ei niin mukava rivi pieniä kolhuja. Ilmastointiteippiä kokeilin mut ei auttanu asiaan ja sitäki liian myöhään.
  3. Khh lattian saumat oli virhe tehdä vaaleiksi. Tykkään vaaleista laatoista ja samanvärisistä saumoista, mutta tummuivat hetkessä ja nyt vaikea/lähes mahoton saada enää entiselleen. Ehkä kunnon pesuainekäyttönen höyrypesuri vois tehota?
  4. Alakerran lattian alle ois pitäny vetää putket vesikiertosta lattialämmitystä varten. Kuultiin vasta ku lattiat oli nipussa, että takkoihin on saatavana veden lammitys ja kierräytys järjestelmä. Ku se oltais tiedetty vähä aikasemmin asiat ois tehty ihan toisin.
  5. Mansikkamaa ois kannattanu ehkä muovittaa kestävämmällä kuitukankaalla mitä nyt oli ainaki tänä kesänä kaupoissa. Saattais pysyä muovit parempana pidenpään.
  6. Olohuoneen tapetti ei miellytä mun silmää. Tapetissa ei sinänsä ole mitään vikaa tykkään siitä, mutta jotenki liian synkkä tai vaan liian liila ku seinätki vähä ehkä punertavan/liilahtavan harmaat. Siihen oonki jo kaavaillu jotain ihan muuta..oottaa vaan uutta takkaa ensin tulevaksi. =)
  7. Kylpyhuoneesta ois ehkä voinu tehä vähä pienemmän ja näinollen khh-vaatehuone ois suurentunu. Siellä tilaa ei taida koskaan olla liikaa.  

Kun tulee aika alkaa uudelleen remontoimaan lista on jo valmiina ja silloin mietitään näitä asioita uudelleen. Kaikki toimii ja pää-asiassa ongelmat on vaan ulkonäkökysymyksiä.

4 kommenttia:

  1. Ootte ilmeisen "kustannustehokkaasti" onnistunu remontoimaan.
    Nim. "Luulin et me tehtiin "penniä venyttäen" remonttia, kunnes luin tän blogin" :)
    Hatunnoston arvoinen suoritus, lisäksi olette kyllä ihailtavan ahkeria! Meillä oli paljon vähemmän remontoitavaa, mutta hyvä kun sitäkään viittiny tehä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, kiitos!=) on ollu pakko pihtailla ku budjetti on kokoajan ollu minimaalinen. Paljon lisätyötä se on aiheuttanu ku on joutunu kyttäämään ja etsimään joskus pitkiäkin aikoja tiettyjä asioita esim. vaatekaapin runkoja, väliovia ja keittiötä. Sinnikkyys on kumminki palkittu kun on löytyny hyvää tavaraa ja säästäny pitkän pennin. Kierrätyksestä onki tullu tän remontin aikana se meijän juttu!

      Poista
  2. Testataan sitä kuitukangasta ens vuonna mun mansikkamaalle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo hyvä idea! voit koekäyttää sen ja jos toimii paremmin niin sit laitan meijänki maalle. =)

      Poista