maanantai 22. heinäkuuta 2013

mökiltä tulleita terveisiä

Vietettiin aika keskiviikosta-lauantaihin Veikkolassa mökillä. Mökkipäivät olivat mukavaa vaihtelua tälle koti-arjelle, josta harvemmin nykyään enää pääsee mihinkään karkaamaan.

Ohjelmaan kuului metsikön raivausta ja parkkipaikan teko. Kuvia en ehtiny enkä jaksanu tällä reissulla jostain syystä ottaa..olin vissiin "lomalla" vaikka hommia tehtiinki.

Mökissä ei ole sähköjä, eikä vettä tule sisälle muuta ku kantamalla omasta kaivosta. Silti olo ei tuntunu yhtään ahdistavalta. Kaikki toimet sujui aikalailla yksinkertasen helposti, jopa se nuorimmaisen kakkapyllyn pesu vesivadissa.

Kävipä mielessä sekin, että oisko se elämä oikeesti muka niin paljo vaikeempaa, jos sitä sähköä ja vettä ei olis....   kunnes muistin isoon muovipussiin keräntyneen likapyykkikasan.

Noh mut vaikka se entisajan elämä ja tekniikan puutteellisuus ei meille nykyajan mukavuuksiin tottuneille kermaperseille oiskaan enää sitä parasta herkkua niin ne sen aikaset tavarat ja esineet...

Mökkien liitereistä löytyi kaikkea ihanaa edesmenneen isoisäni ja hänen vanhempiensa ja sukulaistensa vanhaa vanhaa tavaraa. Vanhoja pöytiä, tuoleja, puinen penkki, arkku, peilejä, lipastoita, astioita, puulaatikoita ja vaikka mitä. Suurin osa tavaroista varmaan oli vielä peitossa tiukkaan ahdetuissa liitereissä.

Tuli heti tunne, että haluun hakeutua eroon kaikesta uudesta ja vaihtaa vanhoihin kauniisiin aikaa nähneisiin tavaroihin. Se "vanhan tavaran hulluus" iski mukun nyt toden teolla! Ehkä joskus saan koristaa kotiamme niillä tavaroilla, joista näin viime viikolla vaan vilauksen.

Kotiin en lähteny kumminkaan tyhjin käsin vaan pyysin mummiltani, jos saisin ottaa mökkikäytössä olleen kauniin vanhan arabian Myrna astiaston itselleni. Siihen kuului kuvassa olevat kahvikannu ja kermakko, sen lisäksi sokerikko, kulho, pullalautanen, n. 6henk kakkulautaset ja tassit. Kahvikuppeja oli jäljellä enää 2kpl.
Ehkä jostain saan joskus ostettua puuttuvat kupit settiin. Vähän kultaus oli kärsiny osasta astioista mutta mitäpä tuosta. Myyntitarkotuksessa en niitä kumminkaan halunnut, vaan koristamaan meidän kotia. Täällä ne nyt ovat. Väritykseltäänki sopivat meidän keittiöön täydellisesti!

Nyt on enää mietinnässä uskaltaako niitä käyttää juhlissa vai pitääkkö vaan kaapin päällä koristeena?
Niin kauniita kun ovat!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti