keskiviikko 3. heinäkuuta 2013

fortumin kanssa langat solmussa..vuodatusta

Kaikkihan tietää että solmu ei aukea jos molemmista päistä vedetään ja vielä yhtä kovaa. Toisen pään täytyy joustaa ja antaa periksi..

Ongelmana on sähkölanka, joka menee tällähetkellä ehkä n. 3m korkeudessa keskellä saareketta johon meidän pitäisi uutta hallia alkaa tässä näillä hetkillä rakentelemaan.  Lisäksi sähköä virtaa meidän mielestä lankojen läpi jostain syystä liian vähän. Sen huomaa jos Vesa esim. sirklaa puita pihalla ja naapurissa joku menee suihkuun samaan aikaan, sirkkeli hyytyy.

Asiasta on soitettu Fortumille ensimmäisen kerran yli 3kk sitte naapurin toimesta ja valitettu kyseisestä asiasta. Ei mitään reaktiota. Nyt uuden tallin rakennusajankohdan lähestyessä ollaan pidetty tiivistä yhteistyötä fortumin kanssa koskien asiaa. Ensimmäiset 3 puhelua meni asiakaspalvelijan yhdistellessä puheluita henkilöille, jotka saattais EHKÄ tietää asiasta. Yhenkään kumminkaan tietämättä kenen hoidettavaksi asia oikeesti kuuluu. Monet kerrat asiakaspalvelija sanoi oikeen henkilön soittavan seuraavana päivänä takaspäin. Jolloin paljastuiki, ettei tämä oikea henkilö kumminkaan osannu sanoa asiaan yhtään sen enempää.

Monien viikkojen tappelun ja selvittelyn jälkeen asia on nyt käsitelty. Langat viedään putkitettuna maakaapelina saarekkeen läpi, itse päätetään miltä tolpalta siirto tapahtuu. Hinta määräytyy jonku?? mukaan, mut siirto on alkaen 500€ ja siitä ylöspäin. Lankaa ei vaihdeta, koska Fortum laski (ties millä laski), että säköä kulkee lankojen läpi riittävästi tällähetkellä. Meidän ja kahden naapurimme kokemukset  ja huomiot ei vaikuta mihinkään.

Kaivuutyöt sentään saadaan Fortumin luvalla tehä omasta toimesta, niin hinta pysyy ehkä jotenki järkevänä.
Paljon on ollu sanaharkkaa kyseisen laitoksen kanssa jo vuosien ajan ja typerää se, ettei siitä pääse irti vaikka haluaisi. Siirrot täytyy silti ottaa sitä kautta oli miten oli.

Miks ihmiset ei vaan vois vaikka ostaa isolla porukalla tuulimyllyä, jota hyödyntäis koko alue ja syrjäyttää sillä tavalla nää meijän elämää ja rahankulutusta hallitsevat sähkölaitokset? Tällähetkellä Fortum voi pyytää ihan mitä vaan, eikä muuta vaihtoehtoa ole ku maksaa ja tuntuupa vielä, ettei kukaan edes vahdi millään tasolla niitten toimintaa...

Syystä on alkanu kiinnostaa omavaraisuus myös sähkön suhteen..aurinkokennot, tuuliturbiinit ja -myllyt, takan kautta kulkevat vesikierrot lämmitysjärjestelmänä ym ym.. ehkä joskus vielä.

Ehkä tän keissin suhteen ollaan annettu taas löysää että solmu on saatu auki, mutta sisimmissä sitä jää vetämään yhtä lujaa tiukemmaksi ellei lujempaaki ja tekee vielä muutaman solmun päälle varmistaakseen, ettei oo täysin toisten armoilla ja vedätettävänä.
Kunnes koittaa se päivä ku haetaan sakset ja naps...langat on poikki.

Jos rahaa kasvais pihapuussa oltais katkastu linjat talon nurkalta jo ajat sitte. Nyt siitä voi vaan haaveilla ja yrittää suunnitella asiat fiksusti tulevaisuutta ajatellen esim. ostaa ilmalämpöpumppu johon saa liitettyä aurinkokennot.

Semmosia mietteitä tälläkertaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti