lauantai 27. heinäkuuta 2013

pyhä ***jysäys***!!!

Meijän ihka uusi kevättalvella asennettu Fortumin älyboksi koki eilen illalla kovia..

Ukkonen alkoi iltapäivällä. Kateltiin lasten kanssa portailla ku räiskyi ja jyrisi. Kun sade alkoi juostiin sisään.
16.40 meni sähköt ja hetkeä myöhemmin tuli Fortumin sähkövahdilta viesti että boksissamme on rekisteröity sähkökatko. 17.12 tuli toinen viesti, jossa kertoivat korjanneensa sen ja sähköt tuli takas.
Ilmaki oli jo selkeentyny ja aurinko paisto pilvien takaa. Pelattiin lasten kanssa hirsipuuta ja hiljasta oli ku pähkäilivat mikä sana mahtaa olla kyseessä.

Yhtäkkiä, ku ois pommi heitetty talon päälle! Talo tärähti ja ääni oli kovin koskaan kuulemani jyrähdys! Sydän hyppäs kaikilla kurkkuun ja talo oli pimeenä.

Kello tais olla 21 ku Vesa tuli kotiin ja kerrottiin mitä oli tapahtunu. Kysyi onko tullu uutta viestiä Fortumilta. Ei ollu. Soitti sinne ja sanoivat, ettei boksi oo lahettäny mitään vika koodia. 22 maissa Eltel:in äijät tulivat tarkistamaan tilanteen.

Piirilevy oli palanu mustaksi ja suojalevy oli irronnu ja palanu sisäpuolelta. 

Sulakkeet oli palasina ja johtoja oli sulanu kiinni tauluun.


 

Sähkö oli kulkenu vettä pitkin hajottaen vesipumpun jatkojohdon. Toinen vesipumppu on edelleen pimeenä ja kellarin sähköt ei toimi. Syytä ruvetaan varmaanki viimeistään maanantaina selvittämään.


 Onneks meillä on sähkökaappi tällä hetkellä vielä kaukana talosta pikku kopissa kasvimaan nurkalla.


 Naapuritalot ei myöskään säilyny ilman vaurioita. Toisen puolen naapuri oli jysäyksen aikana ollu saunassa pesulla ja saanu tällit jalkapohjiin. Kipinät oli vaan kuulemma lennelly saunanlattialla.
Heillä sähkökaappi oli kunnossa. Toisenpuolen naapurilla hajosi kaapista yks päävirtakytkin ja tiskikone vissiinki meni rikki samassa ryskeessä.

Onneks ei sen vakavampaa! Ei pidä aliarvioida luonnon voimia.
Ukkonen on ihana. Siinä on jotain mahtavaa!
Ne äänet ja välähdykset. Ja tieto siitä, ettei se oo ihmisten aikaansaannosta, vaan jotain hallitsematonta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti