tiistai 23. heinäkuuta 2013

tallinpohjan muotitus


Sunnuntai päivä meni tallinpohjan muotteja tehden. Kulmapukeista vedettiin linjalangat kentän ympäri ja ku ne oli saatu kohdilleen ja rakennus todettu suoraksi muutaman sadan mittaamis kerran jälkeen ja muutaman lapsen siihin sotkeuduttua, alkoi muottien teko.

Apu ja tieto saatiin taas ystävältämme Kepalta. Toinen sivuseinä kokonaan ja puolet toisesta + hevos- ja autotallin välinen seinä saatiin tehtyä. Hevostallin lantalan puoleiset seinät jäi tekemättä ku tavarat loppu ja huomattiin samalla, että joudutaan kaivamaan seinien kohalta 60cm syvyydeltä soraa pois vielä niin saadaan foami maan alle, ettei tule kylmää kohtaa talliin. Pieni takaisku projektiin.


Styroxit kannettiin jo valmiiks lantalan pohjaa varten oikeille paikoilleen nii helppo levittää sinne ku se hetki koittaa.









Kiilat hakattiin maahan ja laserin kans merkittiin korot niihin. Reunasiivut saatiin sen mukaan laitettua suoraan. Valmiit siivut eli muottien reunat (jotka vesa osti kerran käytettynä yheltä työmaaltaan) riitti tähän saakka. Muutama joudutaan vielä tekemään ite käsin, että saadaan kierros lantalan ympäri, hevostallin päätyseinä ja puolet toisesta sivuseinästä.



Muotit pitää vielä tukea laittamalla yks 2*4 siivujen ulkopuolelle kiertämään ja laudat poikittain yli, ettei muotit räjähdä ku betoniauto pumppaa paineella ja painolla kurat sisään.


 Seuraavana vuorossa siis sepelin lapioimista oikeen urakalla (ehkä liuta kirosanoja siinä samalla) ja aika pian päästään toivottavasti raudottamaanki! Pikkuhiljaa hyvä tulee!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti