perjantai 4. lokakuuta 2013

rakentaminen jatkuu!

Eli otsikon mukaan, rakentaminen jatkuu!

Eilen meillä kävi kiinteistövälittäjä vierailulla. Tälläkertaa Huom! välityksestä. Arviointi oli paljon perusteellisempi, kun edellisellä välittäjällä ja hän halusi myös kuulla tulevaisuuden suunnitelmista, että sai tehtyä arvion pankkiin siitä minkä arvonen meijän talo suurinpiirtein olis valmiina. Ensin tarkasteltiin piha ja sen jälkeen talo ulkoa ja sisältä. Sanoi, että on hyvinki mielenkiintonen kohde. Varsinki talo, ku on kumminki aika harvinainen ikäänsä nähden.

Täytettiin porukassa paperit pankkiin ja sitte tuli se ratkaseva asia..
Hinta-arvio tällähetkellä oli 160t ja kun rakennukset on valmiit arvioi sen olevan n. 230t.
Se tarkottaa siis sitä, että 160t:sta 75% on 120t , jonka -meijän talo takaa tällähetkellä lainaansa ja siitä ku vähentää sen mitä meillä tällähetkellä on lainaa eli vähän vajaa 95t jää 25t, jota mennään nyt ensi viikolla pankin kanssa sopimaan. Pikkuhiljaa hyvä tulee!

Tällä summalla ollaan aateltu, että saatais ainaki se katto ja seinät kasaan. Toivottavasti hevostalli kokonaan kuntoon niin sais hevoset jo täksi talveksi kotiin ja saunan hyvälle mallille.  Kun rahat tulee tilille ensimmäinen asia on kumminki seinien viiminen valu, joka toivottavasti saadaan tehtyä vielä ennen lomareissua ja sen jälkeen takan ja puuhellan kunnostus.

Nyt vaihtuu siis materiaali kivestä puuhun..seuraavat pari kuukautta varmaan menee sen parissa ja pitäis sitä takkaaki ruveta nyt pikkuhiljaa suunnittelemaan!


Kesäpäivistä on nautittu ja nyt koittaa se kylmä ja pimeys.
Safi odottaa jo lunta, mut me muut ei taideta olla ihan samaa mieltä!

2 kommenttia:

  1. Mahtavia uutisia! Tsemppiä projektin jatkumoon. On niin kivaa seurata miten teillä etenee siellä hommat. Välillä mietin et eletäänkö siellä eri ulottuvuuksissa ku tuntuu et teillä on vuorokaudessa paljon enemmän tunteja kun mitä täälläpäin. :D Mut tsemppiä rutkasti!

    -Mimu-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo hyviä uutisia oli! =) heh heh..eikai niitä tunteja kumminkaan enempää ole, yritetään käyttää mahollisimman tehokkaasti ne hyväksi ja onhan niitä venytettyjä iltoja ku lapset laitetaan nukkumaan ja hommat jatkuu. Kesäsin on enemmän valon ja lämmön tuomaa energiaa selvästi ja talveksi tahti vähä hiipuu. Ja tottakai tavotteet, niinku hevosten omaan talliin pääsy ja joulusauna pysyy virkeenä mielessä niin jaksaa senki voimalla vähä ahkerammin puurtaa! =D

      Poista