keskiviikko 9. lokakuuta 2013

takan suunnittelua

Muurari soitteli tossa viimeviikonloppuna aikataulustansa ja ilmotti tulevansa ensI viikon alkupuolella kattomaan tätä meidän projektia ja mitä olis aikomus tehdä. Siitä en vielä tiedä alkaako hommat heti vai vasta viikon parin päästä. Jokatapauksessa tässä on nyt viimein ruvettava suunnittelemaan minkälaista takkaa tohon meijän olkkariin ollaan sit laittamassa.

Malli on jo valittu eli semmonen kulmikas.
Ulkonäkö on vielä vaiheessa. Ajattelin ensin tommosta missä alimmat tiilet olis paljaana ja ylhäältä rapattu, mutta ku yritin ettiä siistin näkösiä tiiliä niin en löytäny mistään semmosia mitkä ois kelvannu. Käytettyjäki katselin, mutta oli pää-asiassa punasävysiä ja etsin jotain beigeä, rusehtavaa tai vaaleeta. Niinpä aloin miettimään muita vaihtoehtoja.
Esim. jos pinnottaisi alaosan jollain sisustuskivellä tm. vastaavalla ja rappaisi yläosan pinnan. Saisi ehkä vaihdettua kans jos joskus mieli muuttuu ja haluaaki takasta toisennäkösen, siinä tuli vaan mieleen niiden kestävyys jos kuumenee paljon. Halkeaako vai mitä käy? Riippuu tietty minkälaisen valitsee.



Noissa kuvan malleissa miellyttää myös se, että ne ns. kapenee ylospäin eli tasot näyttää luontevalta. Luukut on mietinnässä vielä. Tykkäisin tosta alemman kuvan kulmikkaasta luukkumallista, koska tuli näkyy myös sivuille ja antaa enemmän pyöreyttä takkaan.

Yks hullu idea tuli kans mieleen, ku selasin näitä sivustoja täällä netissä.
Löyty kaikenlaisia ihania takkakehyksiä/mantteleita.. MITÄ JOS??

laittaiski semmosen takan etuseinään ja ihan normi luukun? Näyttäisköhän ihan pöljältä vai istuisko ihan hyvin? Se takka vois siinä tapauksessa olla muurattu ihan suoraksi pötköksi ja sillä kehyksellä sais ilmettä siihen ja ne tasot mitä välttämättä haluan. Toisaalta en tiedä onko se edes käytännössä mahollista. Miten semmoset kehykset kiinnitetään ym.? Se oli vaan yks niistä hulluista ideoista, jonka joku voi sit tulla lyttäämään ja poissulkemaan ;) Saunassahan se varmasti onnistuu, ku takka on osittain seinän sisässä eli ehkä sinne sit jotain semmosta.

Oli niitä kyllä kauniita ja monesta materiaalista: puusta, kipsistä, kiviainespuristeesta, marmorista ym. hintaaki toki, mutta ehkä semmoseen vois vähä satsata. In my dreams! =)











Eipä ne pahalta näyttäny laatotettunakaan semmoset kehykset, mut ku ne tasotki pitäis jostain saada.. hmmm...paljon pohdittavaa edelleen.
Vähä alkaa sentään hahmottumaan jo mitä tahtoo!

Kai näistä täytyy sen muurarinki kanssa vähä keskustella ties kuinka vaikeita tai mahdottomilta ne ideat ammattimiehen mielestä vaikuttaa!

suunnitteluprojekti jatkuu...

2 kommenttia:

  1. Tossa on aina se ongelma kun alkaa alusta asti ite suunnitteleen, et ku alkaa homma rönsyileen. :) Tunnistan itteni niin tosta sun tilanteesta. Heh. Ite tykkään tosta valkosen takan mallista. Se on siron oloinen ja kannatan valkosta väriä siinäkin mielessä, et sitten se helpottaa sitä muuta sisustusta. Et esim jos haluaa sen kiviseinän niin ne menee yhteen. Tai ylipäätänsä jos haluaa joskus vaihtaa värimaailmaa huoneessa, nii onnistuu sekin helposti. Tietty valkonen saattaa nokistua käytössä. Tai näin ainakin meidän takassa oli käyny. Maalasin sen sitten vaan uudestaan valkoseks ja taas kelpaa. :)

    -Mimu-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin on! Maali on hyvä lääke melkeinpä kaikkeen vanhaan uudistusta kaipaavaan ja vieläpä suht helppo ja nopea. Sillä saa aikaan hetkessä jotain uutta! =)

      Poista