sunnuntai 20. lokakuuta 2013

4. valu

Talvi kurkkii jo ikkunoista ja yritti se jo yks päivä vähän sataa luntaki.. yritykseksi onneksi jäi. Talven tulon meillä huomaa selvästi tästä jäähtyvästä melkeinpä jäätyvästä kivimuurista. Ennen ku lämmitysrituaali taas muodostuu kiskotaan porukalla villasukkia jalkaan ja haetaan untuvapeittoja telkkaria katellessa lämmikkeeksi. Kova homma on myös siinä ku yritetään etsiä niitä kaappeihin kadonneita syys ja talvivaatteita. Etenki niitä hanskoja! Kesän aikana kaikista on kadonnu pari jos niitä sitte keväälläkään enää oli löydyksissä.

Viime viikko meni taas hurjaa vauhtia. Valaa piti jo vähän aikasemmin, mutta jostain syystä muistettiin vasta viimetingassa, että hevostallin pilarit täytyy myös valaa tässä valussa jos halutaan reissusta tultua alkaa heti rakentamaan runkoa heinäliiteriin ja autotalliin.  

Saatiin raudotettua kaikki seinät ja tehtiin pilarimuotteihin raudat. Kepa teki tuet pilareille, joilla saatiin ne pysymään mukavasti valun ajan pystyssä. Pilarimuotit tehtiin 160 ilmastointiputkesta, jonka saa leikattua pois päältä, kun katto on valmis ja jäljelle jää betoninen kuvioitu pilari, joka sitte hierretään kalkkimaalilla kauniiksi. Putken päihin Vesa hitsasi vielä lituskaiset raudat kattopalkkeja varten, jotka valun jälkeen upotettiin putkiin. Tallissa on siis 4 pilaria pystyssä.


Tältä ne nyt näyttää täyskorkeena, tallin seinät.


 Saunaan joutuiki tekemään vähä enemmän tukia ym, ku väliseinä on niin "reikäinen" vessan ovi ja pukuhuoneen ovi + takan reikä. Pitäisköhän mun piirtyää jossain vaiheessa jonkulainen pohjapiirrossuunnitelmaki tänne selventämään ajatuksia. =)


Pikkunen ikkuna jätettiin myös saunaan, joka jää just maan pinnalle. Saunahan muutoin tulee maan sisään. Katto ois ollu hieno maavaraisena, mutta vähän liian vaarallinen meidän lapsikatrasta ajatellen.


Saattaa ne rumat rakennelmat näyttää aika kauniiltaki tietynlaisessa auringonpaisteessa kuvattuna


tai sit se johtuu siitä, että on se valmis kuva jo piirtyny verkkokalvoille niin vahvasti. Oli miten oli..parin päivän hullunmyllyn jälkeen on reissuun lähdön aika ja kaikki on jo järjestetty niin, että ku ollaan poissa niin hommat jatkuu. Kattotuolit talliin on tilattu ja haetaan ku palataan kotiin. Saunan katto saattaa olla valmis ja ehkä puuhellaaki jo aloteltu..

tänään siis kävivät muurarit kattomassa näitä meidän projekteja. Puuhellan korjaaminen oliki se vaikeampi juttu, ku on vähä viritetty malli ja muutoksia täytyy tehdä aika paljon. Mutta mun takkasuunnitelmat oli kuulemma ihan jees heidän mielestään eivät yhtään kauhistellu niitä. Luukku ja malli on vielä hiomista vaille valmis ja saan onneksi miettiä vielä reissun ajan kun alottaa puuhellasta eli mikä sen mukavampaa ku ei tarve potea huonoa omaatuntoa siitä ettei rakentaminen edisty. 

Huomisesta pankkipäivästä saatan keretä laittamaan vielä juttua ennen lähtöä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti