lauantai 9. marraskuuta 2013

lomaterveiset


Palailtiin kotinurkkiin Ti ja Ke välisenä yönä puolenyön maissa.

Loma oli erittäin mukava. Lämmintä riitti ja yhtään sadepäivää ei edes sinä aikana keretty näkemään. Uitua tuli ja pelattua tennistä. Hyviä ruokiaki tuli maisteltua. Jos vuosi sitte viikon Kreikan reissulla tuli haikea olo lähtiessä sieltä kotiin niin kyllä nyt kahdessa viikossa kerkes jo vähä koti-ikävä iskemään. Ehkä se 10 päivää ois sitte se hyvä loma-aika?

Paikkavalinta osui kyllä nappiin..pienempi kalastajakylä Malagasta n.80km rannikkoa pitkin itään päin. La Herradura. Turisteja ei kylässä nähty ku muutama ja yhteisellä altaallaki oli aika hiljasta tähän aikaan vuodesta. Just sopiva meille siis.



 Pari viikkoa isossa porukassa espanjalaistyyliin rakennetussa talossa, siis kivitalossa ilman minkäänlaisia äänieristyksiä sai ymmärtämään miksi ne puhuvat niin kovaäänisesti, melkeinpä huutavat. Jos kolmannessa kerroksessa joku puhuu normaalisti kuullostaa se alimmassa kerroksessa siltä, ku henkilö seisois vieressä. Ääntä on vissiin käytettävä, että saa oman asiansa kuuluviin ja mitään ei koskaan ainakaan voi tehdä/puhua ilman, että muut siitä tietäis niin miks ei sitte kailottais heti kovalla äänellä =)


n.100m päässä meijän ovelta oli uimaaltaat ja tenniskenttä. Siellä lapset uivat joka päivä ja pikku Aaronki oppi reissun aikana uimaan kellukkeilla. Hyppäsi aikusten altaassa reunoilta maha edellä veteen ja polski lähimpiin rappusiin ja taas uudelleen.

Tenniskenttiä oli paljon ympäri maata ja useampi meidänki kylässä. Siinä meijän urhea tennisjoukkue Vesa, Jere ja Niilo












Käveltiin kaikki lähikaupungit ja tarttui sieltä jotain tuliaisia ja ostoksiaki mukaan.. 



 mm. Aaronin valitsema sammakkokeppi, joka oliki oikee huippu ostos. Sai pikkumiehen keskittymään siihen kepin kulkemiseen sen sijaan, että olis sinkoillut edes takas kaupan ikkunasta toiseen.

Tiistaina puolessa välissä lomaa käytiin delfinaariossa
Malagan toisella puolella. On ne vaan kauniita ja ihmeellisiä otuksia ja vieläpä niin viisaita.


















 Löydettiin Granadasta myös meille sopiva kiva pikku talviasunto, siinä ei ollu mitään mistä en ois tykänny.







Hieno paikka kannattaa käydä! Upeita yksityiskohtia ja mahtavat maisemat kyseessä oli siis Alhambra maurilaisten kuninkaiden rakentama mahtava palatsi.


Viimesinä yhteisinä päivinä saatiin vielä otettua ryhmäkuva, jossa kaikki lomailijat koossa.
Tuuli oli loppuajasta kovaa ja nostatti kunnon aallot, niistähän lapset tykkäsivät!

 

 Ja sitten alko se kotimatka. Lennettiin Espanjasta Osloon ja sieltä Helsinkiin. Oslon lentokentällä oli hauska lasten leikkipaikka ja törkeen kalliit hinnat.



















Espanjasta mieleen jäi parhaiten kauniit talot ja mosaiikkityöt, eri värisistä kivistä tehdyt koristekiveykset maahan, edulliset hinnat (etenki yllätti: lääkkeet mm. 500mg paracetm.20kpl 0,67€, kaljatölkki 0,19€, rintsikat 2,5€ ym. ym.), lämpö, lapsirakkaus ja myönteisyys joka näkyi joka paikassa, makkarat, siesta, muutama intialainen huonekalukauppa johon eksyin, jossa oli aivan ihania ja todella kalliita :( huonekaluja, jäätelö, auringonlaskut, isot aallot, kova meteli, unettomuus ja hyvä ruoka.

Ja tottakai se meijän rämä vuokra-auto, joka hädintuskin pysyi nipussaan reissun loppuun asti. =)



Kaikinpuolin siis onnistunu reissu takana. Mutama kuva saatiin kotipuolesta vihjeeksi miten hommat edistyi meijän lomaillessa, mutta siitä lisää huomenna. Nyt on levätty ja jaksaa taas täysillä painaa eteenpäin kohti tallin ja saunan valmistumista. Taskut täynnä hyviä muistoja ja uusia kokemuksia uudesta maasta ja perheen kanssa vietetystä ajasta!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti