sunnuntai 10. marraskuuta 2013

rakennuksilla tapahtunutta

Rakennukset edistyi aika paljon sillä aikaa, kun lomailtiin. Saunaan meidän timpurit saivat tehtyä katon valmiiksi ja etuseinän rungon. Tuulensuojalevytkin olivat lyöny paikkaansa. Lattian valu siis seuraavaksi vuorossa.

Katto tuli samasta, kun itse päärakennuksessaki eli musta classicin peltikatto. Kaikki pellit meille ostetaan yrityksestä suur-salon pelti.
Ammattitaitosta henkilökuntaa ja hyvä palvelu! Samaa kautta tilattu myös kattotuolit tallin kattoon. Ois valmiitkin jo ja maksettu odottaa vaan hakua, kunhan saadaan rakennus siihen pisteeseen.

Talliin oli nostettu yksi heinäliiterin seinän runko pystyyn ja liimapalkit oli nostettu välikattoa kannattelemaan. Kotiutumista seuraavana päivänä Vesa rupesi jo Kepan kanssa heti rakennushommiin. Telineet purettiin saunasta ja palautettiin ja heinäliiteriin nouri toinenki seinänrunko. Lattiaakin kerkesivät alottaa poikkipuita työnnettiin katolle ja naulattiin sopivin välimatkoin ja hommattiin 27mm vesivaneria pintamateriaaliksi. Liukas puoli alaspäin tallin katoksi ja karhea yläpuoli toimii heinävintin lattiana hyvin.

Kysymysmerkkinä on enää se että millä kasittelen puut jotka jää tallin puolelle näkyviin. Joku petsi, öljy tai vaha. Vahvana ajatuksena on ollu kokoajan myös terva, koska en tiedä parempaa tuoksua ja väri sopisi hyvin kans, ku vaaleasta puusta tulee käsittelyn myötä kaunis rusehtava.Toimiskohan se myös osittain kärpästen karkottajana? Ainaki vanhan ajan pikiöljy haisee mun mielestä ihan tervalle ja sehän on parasta hyönteiskarkotetta.




 Purettiin vielä loppuviikosta telineet tallista ja kerättiin kuormaksi kyytiin. Muutama teline jäi enää avustamaan välikaton teossa.

 

 Puuhella oli myös kokenu räjähdyksen, ku palattiin kotiin..mädät tiilet oli purettu ja uunin luukku ja keittotaso heitetty pois. Vanha keittotaso oli haljennu kuten myös levyt. Savu tuli polttaessa keskeltä tasoa ulos. 

Nuohoojahan arvioi nuohotessaan ensimmäistä kertaa, että puuhellan hormiin olisi tippunut tiili savupiipusta kun oli pehmennyt, koska töksähti aina tiettyyn kohtaan. Purun yhteydessä selvisi ettei siellä hormissa mitään tiiltä ollut vaan pelti. Joku oli vaan saanut katkastua kahvan siitä aikanaan ja pelti oli jääny sisälle, jolloin sitä oli mahdotonta huomata. Se piikattiin samalla auki ja poistettiin.



 Koska uunin keittotaso oli rikki ja uuni muutetaan turvallisemmaksi muutenki eli vaihdetaan nykyinen päältätäyttö sivultatäyttömalliksi päästiin shoppailemaan!

Maurin makasiini on oiva paikka siihen. Jos jotain vanhaa rakennustavaraa on hakusessa, niin ensimmäinen paikka etsiä sitä on tämä. Löydettiin sieltä keittotaso levyineen ja kaunis uunin luukku. Varmuudeksi otettiin mukaan vielä toinen matalampi malli, jos korkeampi ei mahtuisi. Olin kyllä päättänyt heti ku näin ne, että toi vasemman puoleinen n.100v vanha koristeellinen mahdutetaan siihen uunin kylkeen keinolla millä hyvänsä. Onneksi ei kumminkaan ollut siitä muutamasta sentistä enää kiinni ja sain pitää sen. Levy ja luukku tulivat kustantamaan yhteensä 55€. Ei siis hirveän paha hinta.

Nyt ne odottavatki keskiviikkona tapahtuvaa soodapuhallusta. Ei se tietenkään välttämätöntä ois ollut, mutta kiva saada kaikki ruoste tasosta ja maalit luukusta pois hellin keinoin ja sen jälkeen pistää mustaa pintaan niin käyttöaika taas tuplaantuu ja näyttää siistiltä vaikka onki vanhaa ja kaunista.

Tässä menneen viikon tapahtumia.. mitä mahtaa tuleva tuodakkaan tullessaan?
 

1 kommentti:

  1. Kerro lisää siitä soodapuhdistuksesta. Onko se vain metalliluukuille sopiva? Millasella suhteella sitä putsataan?

    -Mimu-

    VastaaPoista