tiistai 2. huhtikuuta 2013

Paperihommia


Käsiraha talosta maksettiin 3.6.2010 nähtyämme talon edellisenä päivänä. Välikäsiä meidän talokaupoissa oli useita. Myyjä oli jo sen verran huonossa kunnossa, että päätökset meni edunvalvojan kautta ja se hidasti kaikkea entisestään. Piti hyväksyttää paperit maistraatissa ym. Edunvalvojan ja kiinteistövälittäjän kesälomatkaan eivät hirveesti asioita nopeuttaneet nekään! Pankin kanssa asiat oli sentään jo selvitetty hyvissä ajoin ja raha-asiat järjestyksessä.

Kauppojen teko venyi ja venyi...avaimia ei saatu tietenkään enneku kaupat oli selvät. Käytiin silti talolla tutkailemassa ja levitin tuholaismyrkyt ympäri talon seiniä, sen sentään sai tehä vaikkei muuta. Levitin ympäri talon, seinän alareunaan valkosta puuteria ja auttoi muuten erittäin hyvin! Sitä ennen koko talon takaseinä vilisi mustanaan muurahaisia ja sinne yläkerran sänkyynhän ne olivat matkalla. Jo muutaman päivän päästä liikenne oli pysähtyny ja tilalla enää vaan kituvia kuolevia muurahaisia.

Odotus jatkui ja kuukausi ja toinenki vierähti. Alettiin jo ihmetellä mikä tässä hommassa oikein kestää??
Maistraatin päätöstä odoteltiin kaupan vahvistukseksi. Soiteltiin kiinteistövälittäjälle ja edunvalvojalle. Kumpikaan ei tuntunu tietävän. Loppujenlopuksi maistraattiin soitettua selvis, että homma on ollu kokoajan selvä yhtä kiinteistövälittäjän allekirjoitusta lukuunottamatta. Tiedon oli pitäny kulkea henkilöltä toiselle, mutta jossain kohtaa oli tiedonkulku vissiinki katkennu.

Kalenterin sivu kääntyi elokuulle ja viimein saatiin homma kulkemaan eteenpäin. Kauppakirjat päästiin kirjottamaan 31.8.2010 ja vihdoin ja viimein 3kk kestäny odottelu oli ohi ja oman kodin avaimet käsissä! Harmitti ihan hemmetisti ku koko kesä meni rakennushommien kannalta hukkaan kauppojen vahvistamista odotellessa. Harmitus muuttui kuitenki äkkiä onnellisuudeksi.

Omistettiinhan me nyt oma talo ja päästäisiin tekemään siitä itsellemme ja pienelle perheellemme kotia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti