tiistai 23. huhtikuuta 2013

ikkunoiden entisöinti



Ikkunoiden entisöinti oli vuorossa heti ku saatiin talo raivattua tyhjäksi.  
Ikkunat oli aikasta terveenä pysyny, hyvää ja kovaa entisajan puuta kun olivat. Ensin raaputettiin pois hilseillyt maali. Osa ikkunalaseista oli haljennut, joten ne vaihdettiin ja kitattiin uudelleen. Kun kitti oli kuivunut maalattiin ensimmäisen kerran. 

Öljymaalia kun oli (ihan omasta tahdosta) kesti aika kauan kuivua ennenku pääsi toisen kerroksen vetämään ja sen jälkeen vielä odotettiin ennenku sai karmeihin asentaa. 

Tuli huomattua, että maltti on valttia. Kannattaa ennemmin odottaa pitkään, kun pistää pokat karmeihin ja seuraavan kerran halutessa ne niistä pois, repiä ruuvvimeisselillä irti ne kiinni liimaantuneet pokat niin, että maali jää karmeihin kiinni ja sen jälkeen paikkamaalata sekä pokat, että karmit. Sen jälkeen jaksaa varmasti kokemusta viisaampana ODOTTAA ennen ku maali tosissaan on kunnolla kuivunut.

 



Ikkunat kitattiin Tikkurilan vanhanajan maalit ikkunakitillä hinta on mun mielestä hulppea mut toimivaa tavaraa. Maali oli hongkong ista ostettu homeensuojaa sisältävä petrooliöljymaali Rustholli.

Karmit raaputettiin puhtaiksi ja maalattiin samalla maalilla. muutamaan kertaan.


Hyvä se oli, että amiksessa piti heti koulun alettua harjotella ikkunan entisöinti, eipä olis muuten homma onnistunu läheskään niin hyvin!
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti