keskiviikko 6. toukokuuta 2015

pinkopahvityö: ennen ja jälkeen, pohdintaa..


Ulkona sataa vettä taivaan täydeltä, 
joten hyvä aika nauliutua hetkeksi kirjottelemaan.

Kesä on jo ihan just nurkan takana ja ehkä vähä haikeinkin mielin teen viimistä näyttöä koulussa. Aiheena koristemaalaus. Olen muutaman päivän ajan tehny isohkoa marmoria koulun käytävään, jonka pitäisi valmistua parin päivän sisällä. Koulu on kaikenkaikkiaan ollu todella mielenkiintonen ja varmaksi tiedän sen, että haluaisin jatkossaki tehdä alaan liittyviä hommia. Tiedä vielä mitä mutta kaikkea sitä päässä yrittää kehitellä tällähetkellä.
Vuodesta voisin pikakelauksena kirjottaa ja laittaa kuvia sitten kun näytöt on ohi. 
Jään kyllä kaipaamaan kaikkia hauskoja tehtäviä ja uuden oppimista kun koulu loppuu.

Päättötyöksi tehdystä pinkopahvityöstä äidin olohuoneeseen, olen vihdoin ja viimein saanut napsittua vielä viimiset kuvat.

Siispä ennen...

 

ja jälkeen..


ja ennen..



ja jälkeen..
(kera pienen linssiluteen)



Työ onnistui mielestäni hyvin. Vaikeuksia ei juurikaan ollut, ainoastaan pientä pähkäilyä sen suhteen millä suoristaisin seinät, mutta vanerin keksittyäni seki ongelma ratkesi.

Huone muuttui selvasti siistimmän ja puhtaamman näköseksi kun tuli ehjät, pinkeät ja vaaleat pahvit seiniin, hieno tapetti ja listat sai maalia. Äitiki on nyt tyytyväinen =)

Pinkopahvista on vaan hyvää sanottavaa kaiken tutkiskelun ja kokeilun jälkeen.
Nopea ja aika helppo laittaa. Nyt on vaan pakko ihmetellä miks laittaa kipsilevyt puuseinään ku pahvilla saa saman lopputuloksen paremmilla ominaisuuksilla huomattavasti halvemmalla ja nopeammin?? 

..ja säästyy kaikilta niiltä työvaiheilta mitä kipsilevyn asennus ja suoraksi saaminen vaatii..
nauhotus, tasotus, paikkatasotus ym. ym.

Kiva uusi tuttavuus tämä pinkopahvi.


2 kommenttia:

  1. Hei, löysin blogisi, kun etsin tietoa pinkopahvin uudelleen tapetoinnista. Meillä pahvit ja tapetit ovat ehjät, mutta aika on saanut ne kellastumaan. Katselin kakluuni seinää ja huomasin, että olet poistanut valokatkaisimet, jotka oli alkuperäiset. Poistitko siksi ettei niitä saanut tapetoitua, vai oliko syy ehkä paloturvallisuus. Haluaisin säilyttää vanhat pinkopahvit, mutta oikean tapetin löytäminen on hankalaa, kun sen pitäisi olla niin paksua. Lopputulos teidän kodissa on kaunis ja sopii puurakenteiseen vanhempaaan taloon :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Poistin vanhat johdot ja katkasimet juurikin paloturvallisuuden vuoksi. Olivat metallikuorisia ja tilalle laitettiin jälkeenpäin nykynormit täyttävät muovipintaset. Tapetin löytäminen saattaa olla vaikeaa. Etenki kun paperitapetit ovat niin ohuita. Nämä vinyylit/non wovenit paksumpia. Jos pahvin pintaan on tullut pientä elävyyttä niin esim. Vuorokohdistettu isolla esim. Köynnös tm. kuviolla varustettu tapetti tasottaa silmää ei näytä niin pahalta. Semmosen laitoin kerran huoneeseen jossa ei kiristetty vanhoja pahveja. Kuprut hävisivät kuvioon.

      Poista